Rijeka izvrsnim turističkim rezultatom otvorila 2020. godinu i pozicionirala se na visoko drugo mjesto na području Kvarnera. U siječnju Rijeka je ostvarila 17.830 noćenja što je rast od 11% u odnosu na 2019. godinu.

Prema podacima Turističke zajednice, Rijeka je u siječnju zauzela sedmo mjesto prema ukupnom turističkom prometu na području cijele Hrvatske, a podatak da čak 65% u ukupno ostvarenih noćenjima čine strani turisti govori u prilogu sve boljoj vidljivosti Rijeke na svjetskoj turističkoj karti. Rijeka je početkom veljače, od strane europske organizacije European Best Destinations, uvrštenana listu 10 europskih gradova koje svakako treba posjetiti u 2020. godini.

Gosti u prosjeku borave 3 dana što je potvrda da Rijeka postaje zanimljiva city break destinacija.

Rijeka je također ušla i na listu top 10 destinacija Hrvatske prema turističkom prometu u privatnom smještaju i zauzela četvrto mjesto odmah iza Zagreba, Splita i Dubrovnika. U siječnju je ostvareno 7.864 noćenja u privatnom smještaju, odnosno 44,11%, zatim slijede hoteli, objekti u nekomercijalnom smještaju, hosteli te prenoćišta.

Doba početak turističke godine za grad koji je ove godine Europska prijestolnica kulture i čije će brojne manifestacije i kulturna događanja privući još veći broj turista iz cijelog svijeta.

Skip to content