Rijeka 2020 organizira dvodnevni seminar na temu marketinga i komunikacije s obzirom na najčešće izazove, probleme i rješenja s kojima se susrela svaka Europska prijestolnica kulture. S

Sljedeće tri teme prepoznate su kao najvažnije:

a) komunikacijski i marketinški plan EPK-a , s obzirom na: strategiju geografske podjele (lokalna, nacionalna, regionalna, EU), strategiju kronološke podjele (komunikacija u pripremnim godinama, u godini naslova i kasnije), komunikacijske alate i mapiranje nositelja interesa (planiranje, upravljanje i odgovaranje);
b) krizno komuniciranje (komunikacijski izazovi unutar okvira EPK-a) te
c) marketinško i komunikacijsko naslijeđe (dugoročno naslijeđe – zahvaljujući kojem bi grad, u idealnom slučaju, trebao  disati i živjeti drugačije).

Valja naglasiti da je jedan od najvažnijih prioriteta svakog EPK projekta povećanje vidljivosti grada kao cjeline na međunarodnoj razini. Stoga je važno izvijestiti o imenovanju i specifičnim aktivnostima EPK-a, komunikacijskim alatima i brendiranju,  te pravovremeno reagirati i komunicirati u kriznim situacijama. Gore navedene teme od ključne su važnosti za uspješno savladavanje prvog seminara marketinga i komunikacije.

Gostujući predavači/stručnjaci seminara su: Xabier Paya (Programski direktor San Sebastiana 2016.), Neil Peterson (Inside Track; Liverpool 2008.) i Karin Arvidsson (Direktorica odnosa s javnošću Umea 2014). Koncept seminara obuhvaća predavanja i kratke radionice.

S obzirom na svoju ulogu unutar EPK-a, sudionici se dijele u tri skupine,: a) zaposlenici EPK-a (trenutne i buduće EPK); b) partneri društva Rijeka 2020, lokalne kulturne ustanove; c) kulturni djelatnici* iz Hrvatske, osobe koje se bave marketingom, prodajom i animiranjem publike u organizacijama/ustanovama.

Seminar će se održati u RiHub-u, Ivana Grohovca 1/a, 7. i 8. lipnja od 9 do 17 sati. Jezik održavanja seminara je engleski.  Ulaz je slobodan za sve sudionike koji dolaze iz Rijeke i Primorsko-goranske županije.
Za sudionike iz drugih krajeva, kotizacija za dvodnevni seminar iznosi  200kn.

Prijaviti se može na ovoj poveznici : Seminar Kako komunicirati EPK?

Broj sudionika je ograničen.

Rok za prijavu je 1. lipnja 2017.

*odabir sudionika vršit će se na temelju njihovog profesionalnog iskustva, potrebe za profesionalnim usavršavanjem i motivacijskog pisma.

Skip to content