U organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima, na Badnjak je na riječkom Korzu i Trgu Republike Hrvatske održana tradicionalna Gastrofešta. Građanima su se po tradiciji pridružili i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa zamjenicima Markom Filipovićem i Miroslavom Matešićem, rektor Sveučilišta Pero Lučin i direktor Turističke zajednice Petar Škarpa

Podjela friganih ribica započela je već u 9 sati na Trgu Republike Hrvatske, dok je podjela bakalara na gulaš te fritula na Korzu ispred radio Rijeke krenula u 10.30 sati. Valja naglasiti da je bakalar pripreman u dva velika kotla na licu mjesta. Miris ukusne domaće delicije koja se u našem kraju po tradiciji rado jede petkom i na Badnjak privukla je velik broj naših sugrađana i gostiju Rijeke pa je red za porciju bakalara bio podugačak.Na Gastrofešti je podijeljeno oko 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3500 čaša crnoga vina te oko 50 kg fritula.

U 11 sati, građanima su se na Gastrofešti pridružili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa zamjenicima Markom Filipovićem i Miroslavom Matešićem, rektor Sveučilišta Pero Lučin, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor TZ Petar Škarpa sa suradnicima.

Bakalar na gulaš pripremili su vrijedni kuhari Studentskog centra Rijeka, a fritule Jadran hoteli d.o.o. Srdelice je osigurala tvrtka Ugor d.o.o. Uslugu pripreme i friganja pružila je tvrtka MP Stina d.o.o.

Bakalar na gulaš pripremili su vrijedni kuhari Studentskog centra RijekaNa Gastrofešti je podijeljeno oko 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3500 čaša crnoga vina te oko 50 kg fritula.

Sponzori ovogodišnje manifestacije su: Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar d.d., METRO Cash & Carry d.o.o., AGROLAGUNA d.d. Jadran hoteli d.o.o. Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka, 100 l bijelog i crnog vina.

Na Gastrofešti je podijeljeno oko 4000 porcija friganih ribica,

Uz navedeno, na Korzu ispred, Gradske čitaonice, u 11 sati, dijeljeno je ukupno 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3000 čaša žlahtine Gospoja Toljanić. Ovu donaciju i pripremu su omogućili: Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, te Općina Čavle.