U Art kinu prezentiran je novi turistički film Rijeke „Rijeka I miss you“, snimljen na brojnim atraktivnim lokacijama, kojim se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city break destinacija.

niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog Trsatskog kaštela koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama prekrasnih riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.

Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa istaknuo je kako je prikazan turistički film treći ove godine snimljen od strane Turistička zajednica grada Rijeke za promidžbu destinacije.

Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad

Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad

Producentica i scenaristica Spomenka Saraga naglasila je kako se nada da će se spot prvenstveno svidjeti građanima Rijeke, kao domaćinima, a zatim i potencijalnim turistima koje će ovaj film pozvati da posjete Rijeku. Cilj filma bio je pronaći neku posebnost za svakog gosta – od ljubitelja atraktivnih sportova, vinoljupca, gastronomada, ljubitelja starina i kulture, opuštenog odmora, šetnje uz more ili naprosto prekrasan pogled na Kvarner. Zahvalila se svim suradnicima, glumcima, građanima Rijeke koji pomogli u realizaciji filma te svim statistima i redatelju Herveu Tirmarcheu, koji je sa zadovoljstvom prihvatio raditi na ovom filmu. Također čestitala je gradu i građanima Rijeke prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture čiji je Rijeka nositelj 2020. godine.

Emina Višnić, direktorica TD Rijeka 2020 d.o.o., izrazila je zadovoljstvo što priliku stajati ispred platna, na kojem je prije nekoliko mjeseci prikazan promotivni sport na temu Europske prijestolnice kulture.
„Vjerujem da će i ovaj video doći do brojnih potencijalnih posjetitelja Rijeke, da će kod mnogih srušiti predrasude kakva Rijeka jest i otvoriti put razvoju turizma, ali i kulturne djelatnosti u Rijeci“, kazala je Višnić.
Ujedno je  čestitala produkcijskom i kreativnom timu na izvrsnom filmu te se zahvalila Ministarstvu turizma, Ministarstvu kulture, Gradu Rijeci te turističkim zajednicama Rijeke grada Rijeke na brojnim promidžbenim i drugim aktivnostima koji čine posebne napore da pripremi destinaciju za iduću godinu, kada je Rijeka nositelj Europske prijestolnice kulture.

U Art kinu prezentiran novi turistički spot o Rijeci 3

U Art kinu prezentiran novi turistički spot o Rijeci

Turistički film značajan je ne samo za Rijeku već i za cijelu regiju Kvarnera što je istaknula direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je kako potencijal Rijeke dolazi svake godine sve više do izražaja u turističkom djelu te je i ovakav vid promidžbe, turističkim filmom, izvrstan za razvoj grada kao turističke destinacije. Izraz
„Drago mi je da danas vrlo ozbiljno razmišljamo o turizmu kao važnoj djelatnosti u Rijeci. U posljednjih pet, šest godina Rijeka iz godine u godinu bilježi porast broja noćenja za više od 20 % te rast broja dolazaka turista, a iznajmljivanje soba i apartmana postala je jedna od značajnih djelatnost. Od svega nekoliko danas smo došli do preko tisuću iznajmljivača, a povećavaju se i hotelski kapaciteti, od Hiltona do novog hotela čija bi gradnja trebala započeti najesen. Sve to pokazuje da Rijeka nesumnjivo jeste turistička destinacija, koja to jeste zbog svog povijesnog nasljeđa i bogate industrijske baštine, tako i zbog brojnih manifestacija koje organiziramo ili potičemo“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli

Ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli

Ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli istaknuo je da je Rijeka odličan primjer tranzicije jednog industrijskog grada koji planiranjem i u sinergiji s partnerima stremi novim oblicima razvoja, uključujući i turizam kao sve značajniju djelatnost u gradu Rijeci.

Balduči film d.o.o. je tvrtka koja se bavi isključivo snimanjem turističkih filmova, a do sada su filmovi iz njihove produkcije osvojili prestižne nagrade. Balduči film d.o.o. je dio međunarodne tvrtke  Readmore Global. Djelatnici  i suradnici Balduči filma i Readmore Global  su profesionalni filmski djelatnici i umjetnici sa višegodišnjim stažem. Svi zajedno imaju preko 200 najvećih  nagrada u svijetu za turističke filmove.

Turistički film od danas se može pogledati putem You tube kanala Turističke zajednice grada Rijeke.