Intenzivirajući međunarodnu promociju programa, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture predstavila se 14. ožujka 2019. u Kulturnom centru Beograd.

U Galeriji Poodrum otvorena je izložba „Minuta šutnje“ Nadije Mustapić i Tonija Meštrovića uz slide show “Odnosi brodova i šampanjaca” umjetnika Petra Trinajstića kojima će Rijeka 2020 dočarati suvremenost radničke Rijeke u doba deindustrijalizacije.

Bogati umjetničkim program, kojim se projekt Rijeka 2020 predstavlja beogradskoj publici, čine tri teme; brodogradnja, muzika i gastronomija. Program je osmislila ekipa programskog pravca Kuhinja, a odvija se na tri lokacije od 14. do 22. ožujka; u Kulturnom centru Beograda, KC Gradu i Elektropioniru.

Nakon otvorenja izložbe u KC Beogradu, umjetnički se program seli u KC Grad gdje će se prikazati filmovi “Tito u Kraljevici” beogradskog i riječkog redatelja Nikole Lorencina; “Godine hrđe” Andreja Korovljeva, i “Bauk” Ibre Hasanovića, uz popratni razgovor s autorima Andrejem Korovljevim i Ivanom Salatićem. U ponedjeljak se u KC Gradu otvara izložba Ponesi jedno od umjetničkih djela kući, rad konceptualnog talijanskog umjetnika Cesarea Pietroiustija. U okviru programa “Delikatesni ponedjeljak“, u prostorijama KC Grada, beogradsku će publiku nahraniti, ali i podučiti pripremi mediteranskih jela, Tomislav Brajnović u suradnji s glazbenikom Igorom Anjolijem. Glazbeni program donosi slušaonicu Ri Rocka u aranžmanu Vanje Kauzlarića Liče i svirku DJ-a Mile voli disko. Posebnu poslasticu za fanove čini nastup grupe Fit u Eletropioniru, u okviru beogradske Kontakt konferencije.