U subotu, 16. lipnja u 9 sati na Trgu 111. brigade započet će predstavljanje oldtimer motocikala, dvadeset prvo u nizu, koje će okupiti tridesetak sudionika.

Ovogodišnji susret najavili su pročelnica Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić i predsjednik Oldtimer kluba Rijeka Mišo Rukavina koji su izrazili zadovoljstvo što će nakon starih automobila pažnju pridobiti i motocikli. Begić Blečić je napomenula kako riječki Oldtimer klub, organizator ove manifestacije, kontinuirano priprema i održava kvalitetne aktivnosti, što Grad prepoznaje pružanjem financijske i logističke podrške.

Rukavina je pozvao sve građane da dođu pogledati neke od raritetnih primjeraka koja stižu iz Hrvatske, Italije i Slovenije, dodavši da propozicije nalažu da sva vozila, da bi se zvali oldtimerima, moraju zadovoljavati kriterij starosti od najmanje trideset godina. Potvrđena je i trasa rallyja koji će u 10 sati krenuti iz centra grada prema Čavlima i automotodromu na Grobniku. Ondje će se održati višesatni program, a povorka će zatim krenuti prema Bakru, da bi se zaustavila u Kostreni gdje će za ljubitelje oldtimera biti organizirano druženje i podjela nagrada.

Rad Oldtimer kluba Rijeka proteže se kroz više od 20 godina, a klub trenutno broji oko 120 članova te djeluje unutar Zajednice tehničke kulture Rijeka i Hrvatskog oldtimer saveza.

Skip to content