Do 9. listopada traju upisi u novi ciklus cjelogodišnjeg kreativnog programa za mlade poduzetnike i inovatore RInovatoRI, namijenjen učenicima viših razreda riječkih osnovnih škola.

Polazeći program, učenici će razvijati svoje poduzetničke kompetencije kroz edukacije iz područja vezanih za poduzetništvo, neposredni uvid u poduzetničku praksu te osmišljavanje i razradu vlastitih poslovnih ideja.

Planirani početak programa je 15. listopada 2020. Poštujući propisane mjere sigurnosti i zaštite u predviđenom prostoru, maksimalni broj upisanih polaznika može biti 10. Mjesečna cijena programa je 100,00 kn po polazniku. Prijaviti se mogu učenici/e šestog, sedmog i osmog razreda riječkih osnovnih škola. Za prijavu u novu radioničku godinu potrebno je ispuniti online prijavnicu na mrežnim stranicama Doma mladih Rijeka.

Dodatne informacije mogu se dobiti na tel. br. 051 227 603 ili putem e-maila info@dom-mladih.hr.

Cjelogodišnji program uključuje tjedne radionice utrajanju dva školska sata i to četvrtokom od 18,30 do 20.00 sati. U redovitim okolnostima u okviru programa organiziraju se izleti, posjete poslovnimsubjektima i tematskim događajima te gostovanja stručnjaka. Realizacija planiranih aktivnosti u vanrednim okolnostima uslijed pandemije Covid-19 ovisit će o mjeramasigurnosti i zaštite te dostupnim mogućnostima provedbe.

RInovatoRI u Jadran galenskom laboratoriju

RInovatoRI u Jadran galenskom laboratoriju

Najmlađi startupovci u gradu

RInovatoRI uče istraživati, analizirati, zaključivati i riješiti problem. NPolaznici programa imaju i priliku osmisliti vlastitu poslovnu ideju – oni su najmlađi startupovci u gradu!

Osim kontinuiranog programa, RInovatoRI uključuju vikend školu poduzetništva te Summer RInnovation Lab, odnosno ljetnu školu.

Program RInovatoRI Grada Rijeke nacionalni pobjednik Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2019. za promicanje poduzetničkog duha

U nagrađenom programu do sada je sudjelovalo preko 550 djece

Do danas je u programu podrške razvoju poduzetničkih kompetencija mladih Grada Rijeke (KEŠ i RInovatoRI) sudjelovalo preko 550 djece. Dvanaest godina provođenja programa pokazalo je kako mladi, kreativni umovi brzo proizvode sjajne i još neviđene ideje.

Vikend školi poduzetništva 2018., pod nazivom ‘Pametni gradovi i umjetna inteligencija’ dodijeljena je povelja za NAJ-akciju na državnoj razini, u sklopu akcije ‘Gradovi i općine prijatelji djece’. Program RInovatoRI proglašen je nacionalnim dobitnikom Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2019. u kategoriji Promicanje poduzetničkog duha.

Program je inicirao i osmislio Grad Rijeka – Odjela za poduzetništvo, provodi se u organizaciji Gradske ustanove Dom mladih Rijeka, a potporu u promociji prema osnovnim školama daje Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo. Program se sufinancira od strane Grada Rijeke, Doma mladih te upisnina polaznika.

Saznajte više o programu RInovatoRI, koji ima i svoju Facebook stranicu.

RInovatoRI logo