Kao i svake godine, program Grada Rijeke RInovatoRI donosi svoje proljetno izdanje pod nazivom RInovatoRI Spring Camp 2024: EDUTube koje se odvija u Planinarskom domu “Dvorac Stara Sušica”.

Polaznici će od 10. do 12. svibnja otkriti svijet digitalne kreativnosti i savladati umijeće stvaranja edukativnog sadržaja, a sve to u timskom okruženju. Svaki će tim imati zadatak stvoriti edukativni tutorijal za YouTube i osmisliti njegovu promociju kako bi sadržaj dospio do šire publike. U sklopu Spring Campa organizirano je nekoliko edukativnih radionica u kojima će polaznici naučiti više o metodama i tehnikama poučavanja, snimanju i uređivanju edukativnih tutorijala te njihovom testiranju i promociji. Kako ne bi sve ostalo samo na učenju i radu, u sklopu Spring Camp-a će za polaznike biti organizirano gledanje Eurosonga i navijanje za hrvatskog predstavnika Baby Lasagnu!

Tko se može prijaviti

Prijaviti se mogu učenice i učenici šestih i sedmih razreda osnovnih škola čiji je osnivač Grad Rijeka, a broj polaznika ograničen je na 30. Cijena po polazniku iznosi 40 eura, a uključuje tri dana radionica, prijevoz autobusom na relaciji Rijeka – Stara Sušica i Stara Sušica – Rijeka, smještaj u Dvorcu Stara Sušica od petka do nedjelje te tri dnevna obroka i animacijski program.

Kako se prijaviti

Za prijavu je potrebno ispuniti online prijavnicu najkasnije do 30. travnja 2024. Prijavnica se nalazi na mrežnim stranicama Doma mladih.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila projekti@dom-mladih.hr ili putem telefona 095 451 62 47.

RInovatoRI Spring Camp je jedan od tri programska pravca programa RInovatoRI čiji je osnovni zadatak poticanje razvoja poduzetničkih sposobnosti djece viših razreda osnovnih škola kroz istraživanje problema, osmišljavanje rješenja i novih ideja te pretvaranje istih u inovativni proizvod ili uslugu. Program je pokrenut i sufinanciran od strane Grada Rijeke, a provodi se u suradnji s gradskom ustanovom Dom mladih.