U sklopu EU projekta “Grad po mjeRi mladih” u četvrtak, 25. svibnja održat će se događanje „Ulovi udruge“, na kojem će se predstaviti šest udruga mladih i za mlade u Rijeci. Za sudjelovanje u događaju potrebna je prijava.

Događanje će se održati od 9.00 do 15.30 sati. Okupljanje je u prostorijama Udruge “Delta” (Blaža Polića 2/IV, Rijeka – zgrada Indexa).

„Pred nama je potraga za šest riječkih udruga koje će nam predstaviti aktivnosti u koje se mladi mogu uključiti, a sve u kontekstu EU ciljeva za mlade. Kroz dan, (u)lovit ćemo sljedeće organizacije mladih i za mlade: Udrugu za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter, Udrugu „Delta”, Lezbijsku organizaciju Rijeka „LORI”, Udrugu Ri Rock, Europe Direct Rijeka te Centar tehničke kulture Rijeka“, ističu organizatori.

U drugom dijelu dana sudionici će imati priliku upoznati se s Programom za mlade Grada Rijeke te zajednički kreirati prijedloge kako poboljšati aktivnosti za mlade u Rijeci u kontekstu ciljeva Europske unije za mlade.

Prijave se primaju do ponedjeljka, 22. svibnja do 12.00 sati putem poveznice https://bit.ly/uloviudruge23.

Projekt “Grad po mjeri mladih” zajednički provode Grad Rijeka, Centar tehničke kulture Rijeka i Udruga “Delta”. U sklopu ovog projekta planirano je 12 aktivnosti koje će tijekom 2023. i 2024. povezati mlade i predstavnike Grada u ostvarenju ciljeva i rezultata Programa za mlade. Projekt je financiran sredsvima Europske komisije kroz Erasmus+ program.