Proračunom od gotovo 700 milijuna kuna koji je Gradsko vijeće Grada Rijeke usvojilo na 26. sjednici održanoj 23. prosinca, tijekom 2004.g. bit će realizirane brojne kapitalne investicije sporta i kulture, a značajan dio sredstava uložit će se i u poboljšanje prometne infrastrukture u gradu.

Gradsko vijeće Rijeke usvojilo je s 21 glasom za i osam oporbenih glasova HDZ-ovog bloka protiv, proračun za 2004. godinu u visini od 700,6 milijuna kuna, koji je za 1,5 posto manji od ovogodišnjeg.

Predstavljajući proračun gradonačelnik Vojko Obersnel naglasio je kako se radi o razvojnom proračunu u kojem je preko 250 milijuna kuna predviđeno za kapitalna ulaganja, od čega 78 milijuna kuna čine izravna ulaganja u cestogradnju i poboljšanje prometnih uvjeta u gradu.

Protiv proračuna kojeg smatraju prenapuhanim i nedovoljno gospodarski orijentiranim izjasnio se klub HDZ-HKDU, čiji je predsjednik Ognjen Crnković dao primjedbe gradskoj vladi na povećanje rashoda za zaposlene za 13 milijuna kuna u odnosu na 2003. godinu te na povećanje tzv. kapitalnih donacija za tri milijuna.

Gradonačelnik Obersnel je pojasnio da su ta sredstva namijenjena zaposlenim u kulturnim ustanovama Grada, gdje se odnedavno primjenjuje novi kolektivni ugovor, a sredstvima donacija realizirat će se nabavka opreme za KBC, rekao je Obersnel.

Vijećnici su u kratkom roku bez veće rasprave prihvatili program javnih potreba u kulturi, sportu i tehničkoj kulturi za 2004. godinu, raspodjelu sredstava za komunalne prioritete na području mjesnih odbora, program održavanja komunalne infrastrukture, te prijedlog Poglavarstva o financiranju političkih stranaka

Skip to content