U subotu, 2. lipnja održani su 14. sportski susreti mjesnih odbora Grada Rijeke u kojima je braneći boje svog mjesnog odbora, u sklopu obilježavanja zaštitnika grada Rijeke – sv. Vida, svoje vještine u boćanju, potezanju konopa, brišluli i trešeti, odmjerilo 250 natjecatelja.

Iako se temperatura popela i do visokih 30 stupnjeva C, napetosti, zabave i dobrog raspoloženja nije nedostajalo pa se još jednom pokazalo da je održavanje sportskih susreta mjesnih odbora više nego uspješna aktivnost koju Direkcija za mjesnu samoupravu provodi već punih 14 godina.

Kao i svake godine najranije startaju boćari. Prijavljene su 23 ekipe i već u 9 sati zakotrljale su se prve boće i bulini na jogu Boćarskog kluba Zamet. Kao i u svim drugim sportskim disciplinama glavni provoditelji reda i  pravilnosti održavanja turnira su suci. Mastercheef od Zametskog joga s fer sudačkim okom bio je gospodin Armando Rakić, član BK Zamet.

Najbolji u koturanju i izbijanju bili su redom Mjesni odbor Podmurvice, Mjesni odbor Škurinje te Mjesni odbor Brašćine-Pulac, a najigračem turnira proglašen je Renato Gojković, mlada snaga  iz  najbolje plasirane ekipe Mjesnog odbora Podmurvice.

Briškulu i trešetu igralo je 48 natjecatelja iz 24 mjesna odbora. Busalo se i strišalo, namigivalo, kimalo ramenima i obrvama, ali sve u granicama pravila, što je budno pazio i sudio pošteno, sudac Josip Milardović. I dok je jedne „išla karta“, drugi su bili spretniji u mudrovanju, a turnir je završio s ovim poretkom: prvi je bio Mjesni odbor Grbci, drugi Mjesni odbor Brašćine -Pulac, a treći Mjesni odbor Belveder.

Disciplina koja uvijek izazove najviše zanimanja i privuče najviše gledatelja i navijača je potezanje konopa. Konop se potezao na parkiralištu, jer se prostor košarkaškog igrališta uređuje kroz Riječki program lokalnog partnerstva, a nove plave boje našeg grada već krase novu podlogu na kojoj će uskoro uživati sportaši i rekreativci.

Potezao je svako sa svakim, igralo se na dvije dobivene. I što reći i zaključiti nego da su dečki s Pehlina i Grbaca još jednom zasjeli na vrh trona i da ih je teško skinuti iako su igrali sa poluteškom kategorijom. No, dečki s Kantride i ove su godine pokazali da ne odustaju i da će kad-tad sa trećeg mjesta poći prema vrhu.  Top trio u potezanju konopa je Mjesni odbor Pehlin, potom Mjesni odbor Grbci i Mjesni odbor Kantrida.

Suci Berislav Kozulić i Miroslav Ivaničić  i ove godine rado su se odazvali i pohvalili našu organizaciju sportskih susreta. Kažu da im je žao što se i oni ne mogu natjecati sa svojim ekipama jer, na žalost nemaju prebivalište “va Reke”. No, uvijek mogu biti naši gosti i revijalno povući konop s najboljima.

Kao i prethodnih godina, ekipa Gradskog društva Crvenog križa grada Rijeke bila je zadužena za posluživanje toplog obroka i pića za učesnike natjecanja uz podršku tajnica mjesnih odbora. Naravno, i simpatična doktorica bila je uz natjecatelje u slučaju „da zatreba“, no nasreću nije imala potrebu intervenirati.

Veliko hvala za logističku podršku vrijednim i simpatičnim članovima Športskog društva Zamet,  Boćarskog kluba Zamet, Zametskih maškara, Zametskih zvončara, kao i članovima Vijeća MO Zamet. Zahvala i svim predsjednicima vijeća mjesnih odbora i sportašima koji su “dali ruku” u podizanju šatora Crvenog križa, postavljanju i raspremanju i pospremanju stolova. Zahvaljujemo se i Odjelu gradske uprave za sport i tehničku kulturu koji nam je omogućio korištenje sportskih terena.

Naravno, sve učesnike pratili su njihovi navijači, prijatelji, rođaci, susjedi ili znatiželjni prolaznici. Na kraju zahvaljujemo se svim vijećima mjesnih odbora koji su se odazvali, svim učesnicima sportskih disciplina koji su branili boje svog mjesnog odbora kao i svima koji su pomogli realizaciju ovih susreta. Najuspješnijima čestitamo na ostvarenim rezultatima, a onima koji su imali manje sreće želimo više uspjeha na idućim susretima.

S nama su bile i jake snage gradske uprave, umirovljene i aktivne koje su se opustile uz partiju briškule i trešete.

Sportski pozdrav svima uz nadu da ćemo i dogodine igrati za Najdražu Rijeku.

Rezultati natjecanja:

Skip to content