Zametski zvončari i maškare tradicionalno su posjetili Grbce u subotu, 15. veljače 2020. godine. Veseli i raspjevani stigli su oko 17:30 sati na košarkaško igralište u Dražičkoj ulici gdje su ih dočekali građani Grbaca.

U sklopu programske aktivnosti Doček Zametskih zvončara i maškara Vijeće Mjesnog odbora Grbci i ove je godine tradicionalno ugostilo zvončare i maškare sa Zameta. Zajedno sa Zamećanima u goste su na Grbce stigli i Kukuljanski zvončari. Nakon što su obišli ulice Grbaca zvončari i maškare dočekani su na košarkaškom igralištu u Dražičkoj ulici, gdje je organizirana karnevalska fešta i zabava uz druženje građana, maškara i zvončara.

Zajedničko druženje nastavljeno je uz veselu zvonjavu zvona, pjesmu, glazbu i ples. Svečanost i karnevalsku feštu je uveličao i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, g. Nikola Ivaniš.

Manifestaciji dočeka zvončara i maškara ovog puta pridružio se i poznati hrvatski pjevač Luka Nižetić koji je sa zvončarima snimao kadrove spota za novu pjesmu. Ovom prilikom Vijeće Mjesnog odbora Grbci zahvaljuje svima na velikom odazivu i odličnom maškaranom druženju, do sljedeće godine!

Skip to content