Dramaturginja Mani Gotovac izabrana je za novu intendanticu riječkog HNK Ivana pl. Zajca na mandat od četiri godine, na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke, koja je održana u četvrtak 19. prosinca 2002. godine.

Riječko je kazalište dobilo novu intendanticu – riječ je o dramaturginji Mani Gotovac, koja trenutačno radi u Zagrebu, koja je izabrana na četverogodišnji mandata da vodi HNK Ivana pl. Zajca. Njezin program bio je bolji, prema odluci vijećčnika, od onoga koji je predložio njezin protukandidat Bojan Šober. Mani Gotovac se obratila vijećnicima, i na talijanskom jeziku, zahvalivši na izboru. Odluka o novoj intendantici stupa na snagu 30. ožujka 2003. godine nakon što izbor potvrdi i ministar kulture.

Proračun Grada Rijeke za 2003. godinu

Usvojen je i proračun Grada Rijeke za 2003. godinu, koji je najveći dosada. Proračun je “težak” 620 milijuna kuna, a 32 posto od proračuna predviđeno je za razne investicijske projekte u Rijeci. Kultura će u proračunu dobiti dodatnih 3,2 milijuna kuna.
Vijećnici su usvojili i program javnih potreba u kulturi i sportu za iduću godinu, kojima će se financirati programi i projekti od značaja za kulturu, sport i tehničku kulturu u Rijeci.

Konačni planovi uređenja područja Zapadni Zamet i područja poslovno-trgovačkog centra na Pećinama

Također su usvojeni konačni planovi uređenja područja Zapadni Zamet, kao i područja poslovno-trgovačkog centra na Pećinama, gdje će niknuti WTC centar Rijeka.