Osvrnuvši se na čin rezanja zastave na izložbi “Život u nastajanju” održanoj u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i na izjavu gradonačelnika Vojka Obersnela na tu temu, vijećnik Dinko Beaković (PGS) upitao je gradonačelnika da li i oni koji misle drugačije od njega i ne slažu s tim dijelom umjetničkog performansa imaju pravo na izražavanje svog mišljenja.
Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako i dalje stoji iza svoje izjave.
“Ne stidim se svog mišljenja, no stidim se reakcija koje su jedan umjetnički čin istrigli iz koncepta i pretvorili ga dnevno-političko prepucavanje, tražeći moju odgovornost. Pored svakog izloška na izložbi postavljena je uputa, a pored zastave je stajalo ‘Ako se sramite svoje nacije, odrežite komad zastave’. Dio posjetitelja je to i napravimo, što smatram dijelom umjetničkog čina. Nisam rekao da taj čin odobravam niti sam sam rezao zastavu, jer se ne sramim svoje nacije. No, zbog reakcija na taj čin, kad na performans intervenira policija privodeći dva umjetnika i ispituje ih pet sati, razmišljam da počnem preispitivati svoje mišljenje,” kazao je Obersnel.

Vijećnik Danko Švornić (Lista za Rijeku) upitao je zašto KD Autotrolej na natječaju za nabavu 5 milijuna litara eurodisela izabrao ponudu koja je bila za 180 tisuća skuplja od najjeftinije, što je postignuto time što su tri od četiri su ponuđača diskvalificirana na natječaju, a jedna od njih i s objašnjenjem da cijena goriva nije bila izjašnjena u dovoljnom broju decimala.
Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako su ponude diskvalificirane sukladno Zakona o javnoj nabavi i naputka Ministarstva gospodarstva, a da su kojem slučajem prihvaćene formalno nepotpune ponude, drugi ponuđači bi se mogli žaliti temeljem koje bi Državna komisija za kontrolu javne nabave morala i poništiti.

Ljiljana Mihić (SDP) upitala je ima li naznaka da ćeu Rijeci osnujehospicij, budući da se dva palijativna tima, koja većinom financiraju Grad i Županija, pokazala izuzetno potrebnima te još jednom ukazala na potrebu osnivanja stacionara za terminalne bolesnike.
Zamjenik gradonačelnika Željko Jovanović istaknuo je kako po zakonu grad ne može biti osnivač hospicija, ali se o osnivanju razgovara sa Županijom i Riječkom nadbiskupijom, no bit će potrebna i pomoć države.

Waltera Volka (SDP) zanimalo je koja je uloga Grada Rijeke u izgradnji pasarele na Mrtvom kanalu.
Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako se radi o sportskoj lučici za koju koncesiju ima SRD Luben, a davatelj koncesije je PGŽ. Grad Rijeka je spreman sufinancirati projekt izgradnje pasarele, ali ga trebaju inicirati koncesionar i davatelj koncesije.

Ivana Jurčić (SDP) upitala je o dogradnji Osnovne škole Srdoči, koja je zastala jer Ministarstvo obrazovanja i znanosti nije raspisalo novi natječaj za izvođača radova, koje je obavezno raspisati, jer u dogradnji sudjeluje sa sredstvima dobivenih od Svjetske banke.
Gradonačelnik Vojko Obersnel je istaknuo kako nikad nije dobio odgovor na više puta upućene dopise ministrima znanosti i gospodarstva. U srpnju 2010. godine gradonačelnik je uputio dopis ministru Fuchsu pozivajući se na Zakon o pravu na pristup informacijama s pitanjem kad će doći sredstva, kad će biti raspisan natječaj i gdje su utrošena sredstva dobivena od Svjetske banke. Ne dođe li uskoro odgovor, pokrenut će postupak pred Upravnim sudom.

Srđan Srdoč (IDS) upitao je kad se će prostor u kojem sad djeluje Centar za autizam, čije je preseljenje uskoro planirano, urediti kao prostor za produženi boravak OŠ Turnić, a zanimalo ga je i o mogućnosti izgradnje sportske dvorane u blizini škole.
Zamjenik gradonačelnika Željko Jovanović istaknuo je kako Grad Rijeka upravo uređuje nove prostore Centra za autizam, koji bi trebao preseliti iduće godine. Grad Rijeka će u međuvremenu inzistirati da dobije mogućnost da postane osnivač ustanove za skrb o autistima, kako bi oboljeli od autizma dobili kvalitetniju skrb. Nažalost, u blizini OŠ nema mjesta za izgradnju sportske dvorane, a procjene troškova za kvalitetno rješenje su ogromne te trenutno nije moguće osigurati sredstva za njezinu gradnju.

Ivana Ivaniša (SDP) zanimalo je postoje li informacije od Hrvatskih cesta u vezi s prometnicama D404 i D403.
Gradonačelnik Vojko Obersnel je istaknuo kako neslužbene informacije govore da je upravo raspisan natječaj za odabir izvođača signalizacije, pa bi onda i prometnica mogla biti otvorena do kraja godine. Što se tiče ceste D403, gradonačelnik je istaknuo kako je Grad Rijeka isticao kako je neprihvatljivo da se krene u izgradnju zapadnog lučkog terminala na Zagrebačkoj obali bez izgradnje pristupne ceste te da je dobivena neslužbena informacija da je raspisan natječaj za izradu glavnog projekta.

Nada Pindulić (HSU) upitala je kad će početi uređenje parkirališta Podpinjol i tako rasteretiti područje Banderova od parkiranih automobila.
Gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako je Rijeka promet izradio projekt uređenja tog područja i osigurana su sredstva, no zapelo na imovinsko-pravnoj pripremi, budući da je dio zemljišta u vlasništvu Grada Rijeke, a dio KBC-a. Kako Grad Rijeka s KBC-om ima niz neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, predložena je zamjena čestica, međutim predmet je zapeo u Državnom uredu za upravljanje imovinom, gdje se postupak vodi duže od godinu dana. Grad Rijeka spreman je krenuti odmah u uređenje parkirališta, i prije potpisa ugovora, ako KBC može dati potvrdu da se zemljište može koristiti za izgradnju parkirališta.