Vijećnik Željko Glavan (HSLS) upitao je postoji li mogućnost da Grad Rijeka kao davatelj koncesije za obavljanje poslove tržnice uputi apel tvrtki “Tržnice” da, uvažavajući teške gospodarske uvjete, smanje zakupnine štandova na otvorenom i zatvorenom dijelu tržnice.
Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako je prije nekoliko mjeseci uputio “Tržnicama” pismo takvog sadržaja, pozivajući ih da smanje cijene zakupa, slijedeći politiku Grada Rijeke prema zakupnicima vlastitih poslovnih prostora, kojima je Grad Rijeka smanjio zakupninu te iznose komunalne naknade i spomeničke rente. Odgovor do danas nije stigao.

Vijećnika Danka Švorinića (Lista za Rijeku) zanimalo je hoće li se istražiti problem plavljenja travnjaka Stadiona Kantrida, na kojem su od sanacije 2009. godine zabilježene četiri veće poplave terena.
Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako se ne radi se o problemu vezanom za drenažu, budući da je tri dana nakon plavljena izazvanih obilnim kišama, na terenu normalno održana utakmica, već je o problemu s podzemnim vodama. Naime, dok je ulaganjem u travnjak riješen problem drenaže i sušenja travnjaka, maknuta je ilovača koja je djelomično zaprečavala nadiranje podzemnih voda. Stoga je naručena izrada studije kojom će se pokušati utvrditi postoji li mogućnost preusmjeravanja podzemnih voda, koja bi treba biti gotova u narednih 30 do 40 dana. Ako se pokaže da postoji mogućnost tehničkog zahvata, za izvođenje radova iskoristit će se pauza u igranju Prvenstva.

Vijećnika Dušana Sekulića (PGS) zanimalo je može li Grad Rijeka utjecati na očuvanje lansirne rampe za Torpeda, kao dijela kulturne baštine.
Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako je istina da je lansirna stanica u lošem stanju. Grad Rijeka je do sada uložio nemala sredstva u izradu različitih studija i istraživanja. Između ostaloga izrađena je i arhitektonska snimka koja je pokazala da postoje znatna oštećenja u temeljima, pa je upitno može li se računati na popravak postojeće rampe ili će se morati izgraditi nova. S obzirom na to da se rampa nalazi na području pomorskog dobra kojim upravlja lučka uprava, program sanacije mora pokrenuti Lučka uprava, a Grad Rijeka se onda može uključiti sufinanciranjem. Budući da je tvornica Torpedo dobila novog vlasnika, tvrtku Jedinstveno iz Kutine, gradonačelnik je s vlasnicima razgovarao o mogućnosti da prilikom privođenja prostora tvornice svrsi, vlasnik sam krene u rekonstrukciju lansirne rampe, što bi mu Grad Rijeka kompenzirao kroz troškove spomeničke rente i komunalne naknade.

Vijećnik Branko Rađa (HDZ) upitao je postoji li mogućnost da se nešto učini po pitanju nelegalnog parkiranja oko novoizgrađenog Centra Zamet, budući da podzemna garaža, u kojoj je nedavno smanjena cijena parkiranja, zjapi prazna, a nogostupi, autobusne stanice i prilazna cesta za školu prepuni su nelegalno zaustavljenih automobila.
Gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je kako je izdan nalog prometnom redarstvu da intenzivnije nadzire nelegalno parkiranje oko Centra Zamet, kao i Bazena Kantrida, a pokušava se pronaći i rješenje kako ograničiti prilaz prometnici, koja vodi do škole.

Vijećnica Lidija Flas (SDP) upitala je postoje li nove informacije o zahtjev za pokretanjem postupka za ocjenu suglasnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, koje je Gradsko vijeće Grada Rijeke, zajedno s Udrugom gradova i Udrugom općina, u studenom 2010. uputilo je Ustavnom sudu RH.
Gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je ujedno i predsjednik Udruge gradova, kazao je kako je uputio požurnicu predsjednici Ustavnog suda.

Vijećnica Sandra Krpan (SDP) upitala je planira li se tijekom 2011. godine pronaći adekvatan prostor za ponovno otvaranje ogranka Gradske knjižnice na istočnom dijelu grada, koja nema knjižnice od kad 2008. godine zatvoren ogranak na Sušaku. Gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je kako je na istočnom dijelu grada iznimno teško pronaći adekvatan prostor za knjižnicu, budući da sam Grad raspolaže s malim brojem pogodnih prostora za takvu namjenu. Vođeni su razgovori s privatnicima pa je između ostaloga, razmišljalo da se ogranak preseli u Robnu kuću Gornja Vežica, no prostor nije adekvatan za knjižnicu. Trenutno se vode se razgovori s upravom Tower Centra, gdje bi se, ako dođe do dogovora oko cijene, mogla smjestiti knjižnica.

Vijećnik Mate Tomljanović (HNS) upitao jeplanira li se iznaći adekvatna lokacija za premještaj broda Uragan, koji se nalazi na Žabici i do njega često nije moguće doći, jer je ograda zaključana.
Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je da je još prilikom obnove, koju je u potpunosti financirao Grad Rijeka, postojala ideja da se brod postavi na korijen riječkog lukobrana, no tada Lučka uprava nije dala dozvolu, jer se radilo o carinskoj zoni. Tada je dogovoreno da se brod Uragan postavi na sadašnje mjesto, koje se nalazi na pomorskom dobru, no kako je bilo nemoguće dogovoriti da Vlada donese odluku o izmještanju pomorskog dobra za 10 metara, brod je morao biti zatvoren iza ograde, koja bi se trebala otvarati tijekom dana. U međuvremenu se otvorio riječki lukobran, pa se pojavila inicijativa koncesionara putničkog terminala da se brod preseli na prethodno predviđenu lokaciju. Ako Grad Rijeka dobije i službeni zahtjev, vrlo će rado sudjelovati u troškovima premještanja broda u neposrednu blizinu putničkog terminala.

Vijećnik Hrvoje Burić (HDZ) iznio je podatke o gubicima koje su u poslovanju proteklih godina imale tvrtke Ivana Šarara, između ostaloga i tvrtka Manufaktura, upitavši je li gradonačelnik na temelju tih podataka odlučio za Šarara kao novog pročelnika za kulturu te zašto članovi grupe Let3, čiji je član bio i Šarar, gradski proračun drže kao svoju “prćiju”, budući da Grad Rijeka radi s tvrtkom Manufaktura, gradonačelnik je jednom članu Leta3 dao stan na korištenje, a sredstva koja su isplaćena za nastup Leta3 na jednom od dočeka Nove godine taje se kao poslovna tajna.
Gradonačelnik Vojko Obersnel pojasnio je kako je Grad Rijeka s tvrtkom Manufaktura poslovao sukladno zakonu, o čemu postoji dokumentacija i jasan rezultat, podsjetivši kako je poslovni odnos detaljno opisan u odgovoru na vijećničko pitanje. Dodao je kako je grupa Let3 višestruko nagrađivana, između ostaloga dobitnik je Porina, pa je gradonačelnik članu grupe, slično kao i drugim zaslužnim građanima, umjetnicima, sportašima, policajcima, liječnicima i drugima, dodijelio stan na korištenje. Što se tiče iznosa isplaćenog Letu3 za nastup na dočeku Nove godine, Grad Rijeka je poštivao stav grupe, kao i svih drugih izvođača, da iznos ostane poslovna tajna, dok su građani dobili informaciju koliko je stajala cjelokupna organizacija dočeka.

U vremenu između protekle i ove sjednice Gradskog vijeća uvedena je mogućnost da građani dobiju uvid u pitanja koja gradski vijećnici postave između dviju sjednica, odnosno ako tijekom održavanja sjednice zatraže pisani odgovor, kao i odgovore na njih. Sva takva pitanja i odgovori, uz jasno naveden datum kad je postavljeno pitanje i rok do kojeg se odgovor mora dostaviti, navedeni su u rubrici “Vijećnička pitanja” na portalu Grada Rijeke i time dostupni svima.