Danka Švorinića (Lista za Rijeku) zanimalo je li Grad Rijeka, nakon što je promjenom vlasništva najavljena potpuna promjena uređivačke koncepcije na Svid radiju, spreman sufinancirati emisije koje njeguju urbani zvuk. Gradonačelnik Obersnel kazao je kako Grad Rijeka nema utjecaja na vlasničke odnose i uređivačku politiku medija, ali je spreman sufinancirati dio emisija koje će promovirati urbani zvuk na bilo kojoj radio stanici koja za time iskaže želju. Podsjetio je kako je Grad Rijeka sa Svim radijem sudjelovao u organizaciji niza događanja, kao što su Rijeka zove ili dočeci Nove godine.

Odgovarajući na pitanje Ane Turak (SDP) u vezi sa situacijom u brodogradilištu 3. maj, gradonačelnik je istaknuo kako je u stalnim kontaktima s članovima Uprave i sindikata. Zbog nepreuzimanja broda od strane njemačkog naručitelja, brodogradilište ima problema s likvidnošću – kasne plaće zaposlenicima i isplata dobavljača.
“Zato mi nije jasno zašto se tako oteže s izdavanjem jamstva. Naime, Vlada je u srpnju donesla odluku o jamstvu, no nadležna ministarstva nikad to nisu formalizirala kroz potpisivanje ugovora. Nadalje, Vlada je nedavno smanjila iznos jamstva, no ni taj ugovor nije potpisan. Nadam se da će ovog puta ministarstvo ispoštovati odluke Vlade, da će radnici dobiti plaće, a 3. maj postati likvidan,” kazao je Obersnel. Podsjetio je kako je Grad Rijeka još ranije s brodogradilištem potpisao sporazum, temeljem kojeg se 3. maju nasilno ne naplaćuju dugovanja prema Gradu Rijeci te komunalnim i trgovačkim društvima u gradskom vlasništvu.

Josipa Rupčića (HDZ) zanimalo je da li su izrađeni materijali za učenike i nastavnike u školama o načinima sprečavanja širenja gripe H1N1. Gradonačelnik Obersnel pojasnio je kako je za zaštitu od širenja zaraznih bolesti nadležan Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ-a, koji je formirao krizni stožer zadužen za donošenje mjera. Sukladno zaključcima stožera, Grad Rijeka je u ustanovama čiji je osnivač poduzeo preventivne mjere.

Marka Filipovića (SDP) zanimalo je kada će biti sanirana “Meduza”, objekt u vlasništvu Grada Rijeke, prije više od tri godine razrušen u eksploziji. Gradonačelnik je kazao kako prema mišljenju sudskog vještaka objekt nije u potpunosti uništen, već se može sanirati. Na temelju tog stava vještaka, zakupnik nije prepustio Gradu Rijeci u posjet zgradu, već je samo dopušten privremeni ulazak u posjed, kako bi se sanirali dijelovi zgrade koji su mogli ugroziti okolinu. Na odluku suda, koji je uvažio mišljenje vještaka, Grad je još 2007. godine uložio žalbu i još uvijek nije dobio odgovor. U međuvremenu je istekao ugovor o zakupu, koji nije produžen, ali zakupac nije želio vratiti prostor. Stog je Grad Rijeka podigao tužbu, temeljem koje je sud donio ovršnu presuda kojom se Gradu dozvoljava ulazak u posjed, na što je zakupnik uložio žalbu, koja još od listopada 2008. čeka razrješenje.

Na pitanje Denisa Pešuta (Lista za Rijeku) tko je Damiru Vrhovniku platio put u Novi Sad, gdje je predstavljeno Europsko šahovsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Rijeci, gradonačelnik je kazao kako je Vrhovnik kao predsjednik ŠK Rijeka putovao o vlastitom trošku.

Ljiljana Cvjetović (HSU) pitala je kada će biti gotovi radovi na izgradnji sustava javne odvodnje i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže u naselju Pašac, na kojem je zbog manjkavosti na gradilištu stradala mlada mještanka. Direktor Vodovoda i kanalizacije Željko Mažar istaknuo je kako je s GP Krkom kao novi izvođačem radova ugovoren završetak radova do kraja godine. Dodao je kako je izvođač radova spreman nakratko prekinuti radove zbog omogućavanja stanovnicima Pašca da organiziraju, primjerice, dovoz drva, no na višekratne termine koji su predlagani preko Mjesnog odbora nije bilo nikakvog konkretnog odgovora.