Vijećnik Nikola Ivaniš (PGS) upitao je gradonačelnika može li utjecati na odluku Autotroleja, koji je uvođenjem nove mreže javnog gradskog prijevoza, građane Gornjeg Zameta ostavio bez direktne veze sa središtem grada, ponovivši na taj način pitanje sa sinoćnjeg zbora građana u organizaciji Vijeća Mjesnog odbora Zamet. Ivaniš je istaknuo kako pitanje postavlja gradonačelniku, budući da VMO Zamet nije ostvarilo kvalitetnu suradnju s Autotrolejem. Gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako je Autotrolej u stalnom kontaktu s VMO, pa je organiziran niz sastanaka te zajednički obilazak terena. Napomenuo je kako je načelno dogovoreno da će nakon završetka dvomjesečnog probnog roka, nastojati izići u susret željama građana u skladu s mogućnostima. Dok je Ivaniš istaknuo kako predstavnici Grada i Autotroleja koji su sudjelovali na zboru građana bili nedovoljno kompetentni za takav sastanak, gradonačelnik je istaknuo kako im nije bilo dozvoljeno govoriti i izvrgnuti su javnom linču, što ne smatra demokratskim dosegom. Prigovor na novu organizaciju linija 7 i 7a u ime građana Pehlina iznio je vijećnik Ivan Bogdanić (HDZ).

Nekoliko je pitanja bilo vezano uz područje Srdoča. Tako je Branka Rađu (HDZ) zanimalo kada će, a nakon završene plinofikacije, biti asfaltirane prometnice, Sandru Krpan (SDP) kad će početi radovi na izgradnji vrtića Srdoči, a Matu Tomljenovića (HNS) početak radova na dogradnji OŠ Srdoči. Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako asfaltiranje, kao i na nekim drugim gradilištima u gradu, do sada nije moglo biti izvršeno zbog nestabilnih vremenskih uvjeta. Što se tiče dječjeg vrtića, trenutno traje žalbeni rok na izbor izvođača radova, a ne bude li ponavljanja natječaja, vrtić bi mogao biti u funkciji za godinu dana. Radovi na dogradnji OŠ Srdoči ovise o izboru izvođača radova – natječaj, koji vodi nadležno ministarstvo jer su za radove dobivena sredstva Svjetske banke, dva je puta poništen, a nadležno ministarstvo od studenog 2009. godine ne izjašnjava se kad će natječaj za izbor izvođača radova biti ponovno raspisan.

Dinko Tamarut (SDP) postavio je gradonačelniku pitanje o bukobranima na riječkoj zaobilaznici, budući da su vodeći ljudi Autocesta Rijeka Zagreb (ARZ) kao predstavnici investitora medijima izjavili kako se radovi poskupjeli zbog zahtjeva Grada Rijeke. Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako je Grad Rijeka kontaktiran u postupku izdavanja građevinske dozvole za projekt bukobrana, te je jedino zahtijevana priprema arhitektonskog projekta, te je zahtijevano više prozirnih bukobrana, kako se ne bi u potpunosti zaklonio pogled na grad, s time da su primjedbe djelomično usvojene. Istaknuo je kako ima saznanja da je postava bukobrana izvedena nestručno, budući da je efikasnost bukobrana smanjena zbog toga što su među panelima ostale rupe. U dogovoru s ARZ-om nastojat će se obnoviti karta buke, koja je izrađena prema stanju iz 2008. godine, te uspostaviti i zaštita od buke koja dolazi od prometa na zaobilaznici.

Ivanu Jurčić (SDP) zanimalo je, u kontekstu nedavnog gašenja jedne obiteljske i jedne pedijatrijske ordinacije koje su djelovale u okviru Doma zdravlja PGŽ-a, što takve akcije znače za Grad Rijeku i iznajmljivanje gradskih prostora liječnicima. Gradonačelnik Obersnel smatra kako valja promijeniti postojeći zdravstveni sustav, prema kojem gradovi i općine ne mogu biti osnivači zdravstvenih ustanova, već iz svojih proračuna mogu samo financirati neke programe koji su iznad standarda koji pruža HZZO. To ipak ne znači da Grad Rijeka može financirati ugaslu liječničku ordinaciju, jer iako bi mogao osigurati plaće, takva ordinacija ne bi mogla biti u sustavu HZZO-a te pacijenti ne mogli dobivati, primjerice, recepte na teret zdravstvenog osiguranja. Gradonačelnik je kazao kako ne može prihvatiti da PGŽ kao osnivač Doma zdravlja mirno promatra situaciju, te istaknuo kako je Grad Rijeka zainteresiran za preuzimanje osnivačkih prava nad ambulantama u Rijeci i riječkom prstenu, za što ima i podršku okolnih općina i gradova. Napomenuo je kako je upravo dobio od Doma zdravlja obavijest da više nisu zainteresirani za jednog prostora, zbog gašenja ordinacije.