U povodu blagdana sv. Nikole predstavnici sportske škole Grada Rijeke „RI Move“ podijelili su prigodne poklone štićenicima riječke podružnice dječjeg doma „Ivane Brlić Mažuranić“.

Štićenike su darivali pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić, tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić te Katarina Jusup Dodig, kooridatorica projekta „RI Move“, a pjesmom i poklonima razveselio ih je i pravi Sveti Nikola.

Ri Move je sportska škola Grada Rijeke. Projekt za sada provodi u sedam osnovnih škola Grada Rijeke s namjerom širenja i na ostale škole.

U sklopu projekta provode se programi iz atletike, gimnastike i juda. Programi obuhvaćaju učenje bazičnih vještina koje utječu na tjelesni i psiho-socijalni razvoj djece te poticanje tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, a namijenjeni su učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Predstavnici Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza i Dječjeg doma

Predstavnici Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza i Dječjeg doma

Program se provodi u školama, u školskoj dvorani za vrijeme produženog boravka i cjelodnevne nastave, a provode ga educirani treneri iz svake sportske grane i poznati riječki sportaši.

Program je besplatan za sve polaznike budući da ga financira Grad Rijeka, a provodi putem Zajednice sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez“.

Dječji dom „I. B. Mažuranić“ Lovran pruža sigurno i poticajno okruženje djeci i njihovim obiteljima koji u određenom trenutku svog života trebaju pomoć i potporu. To čini kroz usluge privremenog smještaja, poludnevnog i cjelodnevnog boravka, organiziranog stanovanja uz povremenu podršku, savjetovanja i pomaganja primarnih, udomiteljskih i usvojiteljskih obitelji te pojedinaca, djece i mladih nakon izlaska iz skrbi te djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima.