Na radionici koja je održana u gradskoj upravi sudjelovalo je 8 informatičkih tvrtki i pet gradskih uprava. Gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako će taj projekt donijeti prednosti ne samo Rijeci nego i cijeloj regiji

 

Rijeka - domaćin pete radionice E-munisNeki od ciljeva projekta E-munis (Gradski elektronski informacijski servis), rečeno je radionici, jest poboljšanje kvalitete života građana putem boljih i pristupačnijih servisa, lakša briga o potrebama različitih socijalnih skupina, unaprjeđenje učešća građana na svim razinama života lokalne uprave i samouprave kao i povećanje sudjelovanja i interakcije između građana i lokalne uprave. Njime će građani razne administrativne poslove koje obavlja Grad moći obavljati putem računala. Kako je istaknuo pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost neke će transakcije građanima biti na raspolaganju do kraja godine ili u prvom kvartalu slijedeće godine.

E-munisProjekt E-munis financiran je iz sredstava EU s osnovnim ciljem da se ubrza uvođenje informatičkih dostignuća u radne procese gradske administracije i time poboljšaju usluge građanima u gradovima zemalja jugoistočne Europe te da se na taj način omogući njihova brža integracija u gradsku mrežu EU. Glavni koordinator cijelog projekta je tvrtka Frauhofer Ges.m.b.H. koja je bila nosilac izrade pretprojektne dokumentacije. Radionica traje dva dana i praćena je brojnim prezentacijama, diskusijama i predavanjima.