Novo pristanište kontejnerskog terminala na Brajdici u riječkoj luci, kojim upravlja tvrtka Adriatic Gate Container Terminal (AGCT) pušteno je u rad 2013. g.

Projekt vrijedan više od 30 milijuna eura financiran je sredstvima Svjetske banke za obnovu i razvoj (IBRD) kao dio pomorske komponente Rijeka Gateway projekta Lučke uprave Rijeka. Zahvaljujući tom ulaganju stvorili su se preduvjeti za značajan rast prometa riječke luke u cjelini i transformaciju u prvu luku ticanja Europske unije na Jadranu.

Tvrtka AGCT uložila je od 2011. do danas u razvoj kontejnerskog terminala i nabavku nove terminalske opreme gotovo 30 milijuna eura, dok se još 35 milijuna eura planira uložiti u nadolazećim godinama.

Duljina novog pristaništa iznosi 320 metara. Opremu čine dvije Post Panamax obalne dizalice velike nosivosti, šest kontejnerskih mostova za skladišni prostor i dva kontejnerska mosta za rad na željeznici vrijedi više od 23 milijuna eura. Zahvaljujući tom ulaganju kontejnerski terminal na Brajdici- AGCT je dosegnuo tehnološki rang opremljenosti najsuvremenijih svjetskih kontejnerskih luka, što će mu pomoći u ostvarivanju strateškog cilja da postane neizostavno odredište tereta brojnih brodova koji robu iz čitavog svijeta dopremaju za države srednje i jugoistočne Europe.