U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je izvanredna sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije povodom trenutnog stanja u trgovačkom društvu Luka Rijeka d.d.

Uz članove GSV-a na čelu s predsjednikom Damirom Bačinovićem, sjednici je prisustvovali župan Zlatko Komadina sa suradnicima, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, predstavnici Ministarstva državne imovine te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, predstavnici Uprave Luke Rijeka i Nadzornog odbora te predstavnici sindikata.

Novinarima su se obratili Damir Bačinović, član uprave Luke Rijeka d.d. Tomislav Kalafatić, član Samostalnog sindikata zaposlenika riječke luke Predrag Kramarić te pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Anđelko Petrinić.

Istaknuto je kako se nastoji postići pozitivan trend, unaprjeđenje te konkurentnost riječke luke u odnosu na druge poput Trsta i Kopra. Također, konstatirano je kako u Luci Rijeka postoji problem nedostatka posla te pada prometa, ali se radi na tome da se dugogodišnji negativni trend otkloni. Naglašena je važnost suradnje uprave s lokalnim partnerima te resornim ministarstvima. Uprava je u stalnom kontaktu sa sindikatima oko trenutne situacije. U planu je i obnova obale riječke luke. Ministarstva državne imovine te mora, prometa i infrastrukture aktivno prate situaciju u riječkoj luci.

Anđelko Petrinić istaknuo je da država, iako više nije većinski vlasnik Luke Rijeka, aktivno prati situaciju te će, ako bude trebalo, reagirati zajedno s mirovinskim fondovima. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture upoznato je s poslovnim procesima i u kontaktu s upravom i nadzornim odborom Luke Rijeka.

Skip to content