Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Primorsko-goranske županije poziva sve nezaposlene osobe da se uključe u besplatne edukacije.

LO.PA.Z. plus logo

Trenutno su otvoreni upisi u edukacije Produkcija u kulturi i Korištenje računala, a uskoro će biti otvoreni upisi i za poslovnu edukaciju EBC*L. Od usluga koje LPZ PGŽ pruža sada možete koristiti online savjetovalište za zapošljavanje i dobiti savjet kako se bolje predstaviti potencijalnom poslodavcu.

Produkcija u kulturi

Upisi u edukaciju Produkcija u kulturi provodit će se modularno kroz nekoliko mjeseci. Teme kojima će se polaznici baviti su: uvod u produkciju, organizacija kulturnih događanja, seminar i specifični treninzi, financijsko-pravni aspekti produkcije, inkluzivne produkcijske prakse: uključivanje osoba s invaliditetom u kulturna događanja, umjetnost i komunikacija te osnove menadžmenta. Osim toga polaznici će u sklopu ove edukacije trebati odraditi praksu u trajanju od 10 dana u periodu od prosinca 2018. do ožujka 2019.

Sve aktivnosti kontinuiranog edukacijskog programa “Produkcija u kulturi” odvijat će se u RiHubu (Ivana Grohovca 1/A). Polaznicima će za vrijeme sudjelovanja u edukaciji biti osiguran obrok.

Prijave su otvorene do srijede, 19. rujna, putem online prijave ili slanjem motivacijskog pisma i potvrde o iskustvu rada u produkciji (nije obvezujuće!). Rezultati javnog poziva bit će objavljeni u ponedjeljak, 24. rujna 2018. godine. Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici Lokalnog partnerstva.

Korištenje računala

Kako pravilno uređivati tekst u Wordu, napraviti cirkularno pismo, dodati brojeve stranica u dokumentu odakle ste zamislili, pripremiti podatke za ispis u Excelu te kako najefikasnije iskoristiti sve funkcije koje najpoznatiji program s proračunskim tablicama nudi samo su neki od trikova koje možete naučiti na edukaciji Korištenje računala. Program je zamišljen da vas u kratkom periodu pripremi za korištenje računala u poslovanju.

Tečaj u trajanju 40 školskih sati održavat će se utorkom i četvrtkom od 9:00 do 11:30 u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, 1. kat). Tečaj počinje 2. listopada, a završava 15. studenog 2018. Upisi u edukaciju otvoreni su do petka, 28. rujna. Primljeni će o statusu njihove prijave biti obaviješteni u ponedjeljak, 1. listopada 2018.

Program je namijenjen isključivo nezaposlenim osobama državljanima Republike Hrvatske, koje svoj status mogu dokazati potvrdom o vođenju u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili ukoliko nisu u evidenciji HZZ-a potpisivanjem Izjave o statusu nezaposlenosti. Osim toga, važno je ispuniti online prijavnicu na internetskoj stranici LPZ-a kojoj je potrebno priložiti navedenu potvrdu ili izjavu.

Online savjetovalište za zapošljavanje

S ciljem da vam pomognu da se što bolje predstavite potencijalnom poslodavcu, organizacije okupljene oko Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije, pokrenule su online savjetovalište za zapošljavanje u koje se možete javiti slanjem životopisa, motivacijskog pisma ili linka na otvoreni natječaj za posao. Stručnjaci za zapošljavanje odgovorit će vam u najbržem mogućem roku i dati povratnu informaciju što da popravite u vašem životopisu ili motivacijskom pismu, te kako da prepoznate svoje osobine koje će biti potrebne vašem potencijalnom poslodavcu. Usluga online savjetovališta je besplatna, samo se treba javiti ispunjavanjem online obrasca. Ukoliko želite, sa stručnjacima možete dogovoriti i susret uživo.

Projekt LO.PA.Z. PLUS

Edukacije i usluge dio su aktivnosti europskog projekta LO.PA.Z. PLUS financiranog iz Europskog socijalnog fonda kojim se želi povećati zapošljivost ranjivih skupina na tržištu rada u Primorsko-goranskoj županiji. Projekt zajednički provode članice Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije: Riječka razvojna agencija Porin d.o.o. (nositelj), Centar tehničke kulture Rijeka, Grad Rijeka, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka, Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje-Regionalni ured Rijeka, Općina Viškovo i Sveučilište u Rijeci.

 

Europski socijalni fond

Skip to content