U centru predškolskog odgoja Potok održana je svečanost otvaranja dječjeg igrališta, uređenog u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva. Kroz program je sredstvima Grada Rijeke, donatora i volonterskim radom roditelja uređeno dječje igralište, koje je sada ljepše i sigurnije za više od 300 polaznika vrtića.

U sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva na dječje igralište postavljen je novi šljunak, zasađene su sadnice te je postavljena ograda koja dječje igralište dijeli od kolnog prilaza, tako da su djeca danas puno sigurnija prilikom igre. Također, sanirane su stepenice na ulasku u vrtić.

Igralište vrtića Potok uređeno u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva

Voditeljica Centra predškolskog odgoja Potok Marija Katalin uz pomoć jednog nonića zahvalila se Gradu Rijeci i donatorima na pomoći u uređenju igrališta, najavivši kako u sljedećoj fazi uređenja igralište žele dodatno oplemeniti sadržajima. Posebnost Riječkog programa lokalnog partnerstva je u tome što, uz sredstva Grada i donatora, veliku ulogu u realizaciji projekta imaju volonterske akcije, koje su u ovom slučaju proveli roditelji te djedovi i bake mališana.

Zamjenik riječkog gradonačelnika Željko Jovanović istaknuo je kako je uređenje dječjeg igrališta najbolji dokaz o uspješnosti Riječkog programa lokalnog partnerstva. Program je namijenjen vijećima mjesnih odbora, udrugama i grupama građana zainteresiranim za neposredno sudjelovanje u uređenju manjih neuređenih ili javnih površina ili njihovih dijelova. Ove godine na natječaj za prijavu projekta stiglo je 14 prijedloga, među kojima je 6 najboljih sufinancirano s po 30.000 kuna. Taj iznos je dobio i dječji vrtić, s time da su kroz donacije i rad volontera skupili još 20.000 kuna, dok je projekt s dodatnih 10.000 kuna podupro i Odjel gradske uprave za komunalni sustav.

U sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva do sada su uređeni vrtići Bulevard, Veseljko i Delfino. Jovanović je podsjetio kako je tijekom ljeta Grad Rijeka u sanaciju vrtića Potok uložio gotovo 3,3 milijuna kuna, čime je financirana zamjena krova, vanjske drvene stolarije, uređenje sanitarija, hodnika, svih instalacija i igraonica. Također, ove je godine uređen i dječji vrtić Galeb i osigurani dodatni prostori za privatni dječji vrtić Pinokio, do kraja godine bit će dograđen Dječji vrtić Drenova, a ovih dana bit će i otvaranje ponuda za izbor izvođača radova za izgradnju Dječjeg vrtića Srdoči.
(S.R.)