Kao najava Europskog tjedna sporta 2017 u Centru Zamet održane su 9. Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju – Igre, na kojima je sudjelovalo 90 djece s teškoćama u razvoju sa svojim prijateljima, ukupno 180 natjecatelja iz 12 institucija.

Cilj manifestacije je djeci s teškoćama u razvoju omogućiti što bolji učinak fizičkih aktivnosti, poboljšanje samopouzdanja, pozitivne percepcije, poboljšanje senzorskih sposobnosti, razvijanje samostalnosti i pomoći u grupi, druženje i veselje te prihvaćanje u društvu i od strane zajednice.

Na manifestaciji su sudjelovali predstavnici dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te centara s područja Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije: Dječjeg vrtića Rijeka – CPO Maestral, Dječjeg vrtića Rijeka – CPO Turnić, PPO Knjevo. Dječjeg vrtića Rijeka – CPO Sušak, PPO Veseljko, OŠ Fran Franković, OŠ Kantrida, OŠ Pećine, OŠ Gornja Vežica, Ekonomske škole Mije Mirkovića Rijeka, Centra za odgoj i obrazovanja Rijeka, Centra za autizam Zagreb – ustrojbene jedinica Rijeka, Dnevnog centra za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ Rijeka, Centra  za rehabilitaciju Rijeka – podružnice Kraljevica-Oštro.

Radi što efikasnije provedbe 9. Riječkih sportskih igara za djecu s teškoćama u razvoju – Igara,  Športski  savez  osoba s  invaliditetom  grada  Rijeke  uključio  je  u  manifestaciju i volontere; i to učenike Medicinske škole u Rijeci i Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci za koje je ovakva vrsta volontiranja predstavljala svojevrsni oblik prakse i edukacije te jedno novo specifično iskustvo.

Manifestaciju su svojim nastupom obogatili Plesna skupina osoba s invaliditetom „Magija“ i Glazbena skupina Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom.

9. Riječke sportske igre za djecu s teškoćama – Igre provode se u sklopu Projekta M.A.P.S. Projekt „Multisportskim aktivnostima protiv sjedilačkog načina života ”provodi se unutar Erasmus + Sport, Collaborative Partnership programa, a sufinancira ga Grada Rijeka.