U Opatiji je svečano otvoren 41. međunarodni skup MIPRO, najveći i najznačajniji nekomercijalni znanstveno-stručni ICT skup u ovom dijelu Europe.

U sklopu otvorenja dodjeljene su povelje MIPRO-a i nagrade za najbolje radove, a među visokim uzvanicima, sudionicima međunarodnog skupa se u ime Grada Rijeke kao pokrovitelja obratio gradonačelnik Vojko Obersnel.

Današnja središnja tema “Dan gospodarstvenika” na temu “Bolje obrazovanje za bolje gospodarstvo” realizirana je u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, a vodeći domaći gospodarstvenici te predstavnici Vlade RH pokušali su odgovoriti na pitanje kako obrazovati kadrove za budućnost.

Ovogodišnji 41., MIPRO 2018, započeo je u ponedjeljak 21., a trajati će do petka 25. svibnja u Opatiji (Hoteli Adriatic i Admiral). Skup okuplja 1200 sudionika sa svih kontinenata, a prema tradiciji svečano otvaranje je središnjeg dana u srijedu pa je tako bilo i ove godine, kada su podijeljene Povelje i nagrade za najbolje radove kojih je ove godine pristiglo više o 300. Najkvalitetniji radovi ući će u bazu IEEE Xplore, Scopus i Compendex.

Kvarner i Opatija tako zadnjeg tjedna u svibnju postaju epicentar znanstvenih i stručnih ICT zbivanja. Ove godine radovi osim iz Europe dolaze i iz SAD-a, Južne Koreje, Japana, Rusije, Kine, JAR-a, UAE-a, Jordana, Indije, Izraela, Irana, Egipta, Kanade, Alžira. To je prilika i sudionicima skupa za međusobna druženja, izmjenu iskustava i nove znanstvene, stručne, ali i poslovne projekte.

ICT stručnjaci imati će priliku osim na savjetovanjima sudjelovati na okruglim stolovima. Jučer su održani okrugli stolovi s temama vezanim uz uvođenje 5G mreža u RH te Industriju 4.0 i obrazovanje, a u četvrtak slijede okrugli stolovi o e-okolišu, odnosno temi posvećenoj procesnoj industrijskoj tehnologiji te robotizaciji.

Više informacija na mrežnim stranicama skupa MIPRO.

(foto: udruga MIPRO)

Skip to content