Otvorene su prijave za sudjelovanje na konferenciji „Pametni gradovi – prilika za suradnju i jačanje regionalne konkurentnosti“, koja se održava u petak, 20. siječnja unutar projekta CEKOM za pametne gradove.

Konferencija je otvorena za sve građane, a posvećena je mogućnostima razvoja suradnje između gospodarstva i znanstveno-istraživačke zajednice na konkretnim projektima te će biti predstavljeni aspekti suradnje ustrojeni unutar projekta CEKOM za pametne gradove koji rješavaju izazove za gradove u području prometa, energetike, ekologije, infrastrukture, upravljanja resursima i drugim područjima važnim za funkcioniranje urbanih sredina.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskog telekoma, tvrtke Erickson Nikola Tesla, komunalnih i trgovačkih društava Grada Rijeke te CEKOM-a.

Konferencija „Pametni gradovi – prilika za suradnju i jačanje regionalne konkurentnosti“  održat će se u petak, 20. siječnja 2023. godine, u Dvorani 006 Filozofskog fakulteta u Rijeci, Sveučilišna avenija 4 (Kampus) s početkom u 9.30 sati. Konferencija je otvorena sve zainteresirane građane uz prethodnu online prijavu

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno i slobodno za sve zainteresirane, a za sve sudionike osiguran je i ručak.

Centralni dio konferencije bit će panel rasprava pod nazivom „Učinkovita suradnja na projektima istraživanja i razvoja“ kroz koju će predstavnici različitih dionika okupljenih unutar projekta CEKOM za pametne gradove posvjedočiti o iskustvima stečenim u provedbi ovog istraživačko-razvojnog projekta. Nadalje, konferencija će dati osvrt i na novu financijsku perspektivu Europske Unije te potencijalne načine financiranja projekata kojima bi se implementirala rješenja za pametne gradove ali i stvorio temelj za nove projekte poput CEKOM-a za pametne gradove koji bi potencirali međusektorsku suradnju.

Osim centralnog panela, sudionici konferencije moći će od svih projektnih partnera CEKOM-a za pametne gradove čuti koja su njihova iskustva na ovom značajnom projektu, na koji način su ostvarivali međusobnu suradnju te koje anegdote iz ovog trogodišnjeg procesa mogu podijeliti s okupljenima.

CEKOM je osnovan sukladno javnom pozivu Ministarstva gospodarstva prema kojima je CEKOM inovacijski klaster koji potiče suradnju poduzetnika i organizacija za istraživanje i širenje znanja na projektima istraživanja i razvoja. Odnosi među partnerima uređeni su Sporazumom o zajednici prijavitelja koji ima za cilj definiranje i uspostavu učinkovite suradnje na projektima istraživanja i razvoja u okviru CEKOM-a usmjerene na razvoj i primijenjena istraživanja i komercijalizaciju rezultata.

Sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj