Pred mnogobrojnim uzvanicima, sportskim djelatnicima i prijateljima sporta gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel svečano je otvorio nogometno igralište – SRC “Belveder”.

Na početku nazočnima se obratio predsjednik Riječkog sportskog saveza Veljko Karabaić, a potom i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Primorsko-goranske županije Miroslav Uljan, koji je ujedno prenio čestitke predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića. Na kraju se nazočnima obratio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je simboličkim prvim udarcem lopte otvorio ovaj značajni sportski objekt.

Time je ujedno započeo i sportski program u kojem su učestvovali kadeti «Lučkog radnika» i “Orijenta”, te juniori “Lučkog radnika” i selekcije Gada Rijeke. Priredbu su svojim lijepim programom uljepšale i Riječke mažoretkinje.
U uređenje nogometnog igrališta SRC «Belveder» iz proračuna Grada Rijeke utrošeno je 5.000.000 kuna, od čega najveći dio investicija čini postavljanje umjetne trave i uređenja svlačionica. Do kraja ove godine uvest će se na igralištu i nova rasvjeta. Na igralištu mlađe dobne skupine će trenirati omladinski i seniorski sastavi HK «Lokomotiva» i NK “Benčić” te NK “Orijent”.
Nakon prošlogodišnjeg uređenja nogometnog igrališta «Podmurvice», ove godine Grad Rijeka će, uz nogometno igralište «Belveder» urediti i pomoćno igralište stadiona Kantrida na kojem će također biti postavljena umjetna trava.