Polaganjem kamena temeljca iznad kamionskog terminala na Srdočima obilježen je početak izgradnje prve od tri stambene zgrade iz Programa društveno poticane stanogradnje.

Ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimir Čačić i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel položili su temeljni kamen na lokaciji Srdoči 3P, između Ulice Miroslava Krleže i Bartola Kašića. Prva zgrada s 50 stanova bit će završena u roku od 12 mjeseci, dok se ishođenje građevnih dozvola za ostale dvije zgrade s ukupno 64 stana očekuje tijekom idućeg mjeseca. Investitori su triju građevina s pripadajućom infrastrukturom Grad Rijeka, Ministarstvo za javne radove, obnovu i graditeljstvo te Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama. Stanovi su jednoipolsobni do trosobni, a površine su im od 43,70 do 80,50 četvornih metara. Grad će Rijeka u infrastrukturu (prometnice i okoliš, vodovod i kanalizaciju, elektroopskrbu i javnu rasvjetu, toplifikaciju, telekomunikacijsku mrežu i plinoopskrbu) uložiti oko 8 milijuna kuna.
Gradilište, izvođače, ali i buduće stanare blagoslovio je velečasni dr. Franjo Jurčević. Gradonačelnik Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo što je Rijeka ponovno među gradovima koji su izgradili najviše stanova u Programu poticane stanogradnje. Naime, prve dvije zgrade u Rijeci, prema poticanoj stanogradnji, izgrađene su na Škurinjama s ukupno 93 stana, a prvi su stanari u njih uselili u srpnju prošle godine. Za mlade riječke znanstvenike uskoro će početi i gradnja gotovo 200 stanova te još 100 onih koje će Grad Rijeka davati u najam. Također su određene lokacije za još 500 stanova, što bi trebalo biti realizirano do 2005. godine. Ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimir Čačić rekao je da je u Primorsko-goranskoj županiji izgrađeno ili je u izgradnji oko 450 stanova, što je pola ukupne stambene produkcije u cijeloj Hrvatskoj u razdoblju od 1990. do 2000. godine. Rijeka je, također, prema dinamici izgradnje «Čačićevih stanova» na drugom mjestu, odmah iza Zadra.

Skip to content