U riječkom Centru za odgoj i obrazovanje, potpisani su ugovori sa pomoćnicima u nastavi koji će u ovoj nastavnoj godini raditi u riječkim školama.

U kolovozu 2023. godine otvoren je privremeni poziv za dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza VI., (referentni broj: SF.2.4.06.01), na koji je Grad Rijeka podnio projektnu prijavu temeljem koje je u školskoj godini 2023./2024. planirano zapošljavanje čak 93 pomoćnika koji će raditi sa 110 učenika riječkih osnovnoškolskih ustanova.

Glavne projektne aktivnosti su zapošljavanje i edukacija pomoćnika u nastavi te niz različitih popratnih aktivnosti koje su potrebne za uspješnu realizaciju rada pomoćnika te za senzibiliziranje šire javnosti o važnosti inkluzivne prakse u sustavu osnovnoškolskog obrazovanja.

S obzirom dna to a u riječkim osnovnim školama postoji i daljnja potreba za zapošljavanjem pomoćnika, 31. kolovoza raspisan je i novi Javni poziv za zapošljavanje i svi zainteresirani kandidati se mogu javiti do 11. rujna.

esf-op-ucinkoviti-ljudski-potencijali-logo-prigodni-boja