Novim vlasnicima stanova zgrade 2P, druge od triju zgrada izgrađenih po programu Poticane stanogradnje na Srdočima, između Ulica Bartola Kašića i Miroslava Krleže predani su ključevi.

Zgrada 2P SrdočiRiječ je o zgradi s ukupno 32 stana veličine od 43 do – 80 m². Primopredaji ključeva nazočili su gradonačelnik Grada Rijeke mr.sc. Vojko Obersnel sa suradnicima i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, Vladimir Goatti dipl. ing. geol. te gđa Mira Jeras, dipl.ing.građ., zamjenica direktora sa suradnicima. U izgradnji zgrade primijenjeni su svi standardi novogradnje, zgrada ima lift, nekoliko zajedničkih prostorija. Cijena m2 iznosi 884 eura, ali će po okončanom obračunu biti i nekoliko eura niža.
Investitor stambenih građevina je nadležna Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, dok je kompletnu infrastrukturu financirao Grad Rijeka. Izvoditelj radova na zgradi 2P jest križevačka tvrtka “Radnik”, a nadzor gradnje vodila je tvrtka Arhing trade iz Zagreb. Ukupna vrijednost troškova same gradnje za sve tri stambene građevine iznosi oko 39 milijuna kuna.

Uz tih 39 milijuna kuna, Grad Rijeka, je ukupno sudjelovao u ovom projektu iznosom od oko 9 milijuna kuna, od čega najveći dio čini zemljište za gradnju ovih stanova vrijedno oko 3 milijuna kuna te oko 6 milijuna kuna kojima je financirana kompletna infrastruktura.
Novim se stanarima riječima dobrodošlice obratio riječki gradonačelnik koji je najavio dovršetak i preostala 32 stana do konca godine. Rijeka je na prvom mjestu u izgrađenim stanovima POS-a, sa poticajnom stanogradnjom u Rijeci nastavit će se i u idućoj godini.
Obersnel je zahvalio direktoru Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, Vladimiru Goattiju na dosadašnjoj suradnji te potom obišao zgradu i nekoliko stanova.
Svečanu vrpcu na otvaranju zgrade presjekle su dvije djevojčice, buduće stanarke zgrade 2P koje će taj dan pamtiti dugo, jer kako reče prvi od stanara koji je preuzeo ključeve svojeg stana, “da nam nije ovo uletilo još bismo bili postanari”.
U svim trima zgradama na Srdočima poticajnom stanogradnjom bit će izgrađeno ukupno 114 stanova. U zgradi 3P – 50 stanova već je primopredano 10. kolovoza, a zgrada 4P imat će 32 stana.