Predstavnici talijanskog investitora Gruppo Policentro i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u Guvernerovoj palači javnosti su predstavili projekt poslovno-trgovačkog centra “WTC Rijeka”, koji bi trebao biti završen najkasnije do početka iduće godine.

Projekt je prezentirao predsjednik talijanske tvrtke Gruppo Policnetro Lino Iemi, kazavši kako će ovaj moderni trgovačko-poslovni kompleks biti od mnogostruke koristi za Rijeku i čitavu regiju.

“Činimo nešto za budućnost ove zemlje koja bi, iako je europska zemlja, uskoro trebala postati i dio punopravni dio Europske unije”, kazao je Iemi. Uz njega, na prezentaciji projekta bili su i gradonačelnik Obersnel,konzul Republike Italije u Rijeci Roberto Pietrosanto te predsjednik uprave Transadrie Marijan Ključariček, jedan od idejnih tvoraca projekta.

Projekt budućeg WTC

Gradonačelnik Obersnel je kazao kako, unatoč mnogim poteškoćama koje su pratile početak realizacije projekta, rad na WTC-u Rijeka je započeo, te bi se završetak radova trebao očekivati najkasnije na proljeće iduće godine.Istaknuo je da je prezentacija projekta jedan od najznačajnijih događaja njegova gradonačelničkog mandata jer predstavlja kraj priče o projektu koji je započeo još 1993. godine.
Naglasivši da se radi o jednoj od najvećih stranih investicija u Rijeci, pa i Hrvatskoj, Obersnel je kazao da će centar otvoriti gotovo tisuću novih radnih mjesta. Odgovarajući na novinarsko pitanje kako će centar WTC Rijeka uništiti konkurenciju, male trgovine, Obersnel je kazao da je izgradnja ovakvih centara normalna u čitavoj Europi, te da će centar grada i dalje razvijati svoje specijalizirane trgovine.Detalj s predstavljanja projekta budućeg WTC

Talijanska tvrtka Gruppo Policentro specijalizirana je za izgradnju polivalentnih multipleks poslovno-zabavnih centara u čitavoj Italiji. WTC Rijeka na Pećinama prostirat će se na nešto više od 34 tisuće četvornih metara prostora s više od dvije tisuće parkirnih mjesta. Centar će, pored trgovačkih lanaca talijanskih trgovina, uključivati i hrvatske trgovine, te zabavne sadržaje poput restorana, igraonica, kina, fitness centara i drugih.Centar će se prostirati na pet trgovačkih etaža, dok će u poslovnom tornju biti 15 etaža s oko 12 tisuća četvronih metara. Čelnici Gruppo Policentra vjeruju u uspjeh projekta i računaju s 650 milijuna eura godišnje zarade.

Prema riječima talijanskog konzula u Rijeci Roberta Pietrosanta, projekt WTC centra u Rijeci, pored ekonomskog, ima i značajan politički aspekt budući da njime talijanska vlada i talijanski poduzetnici iskazuju vjeru u prosperitet riječkog područja, ali i čitave Hrvatske.

Projekt WTC centra u Rijeci prezentiran je poduzetnicima i gospodarstvenicima u popodnevnim satima, a prezentaciji je nazočio i potpredsjednik hrvatske Vlade Slavko Linić.