Novim vlasnicima stanova zgrade 3P na Srdočima, izgrađene po programu Poticajne stanogradnje, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel te predstavnici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) svečano su predali ključeve.

Po programu Poticajne stanogradnje u Rijeci je izgrađeno 220 stanova, što je najveći broj stanova u Hrvatskoj”, rekao je Gradonačelnik te najavio daljnju, još intenzivniju izgradnju. Naime, na Podmurvicama je predviđena izgradnja stotinjak stanova za potrebe znanstvenih novaka, dok će se na Škurinjama, na zemljištu kupljenom od Kliničko bolničkog centra, Rijeka, graditi 300 do 400 stanova. Zgrada 3P koja ukupno broji 50 stanova, a nalazi se između Ulice Bartola Kašića i Ulice Miroslava Krleže, prva je od triju zgrada izgrađenih po programu Poticajne stanogradnje. Ukupno, u tri se zgrade nalazi 114 stanova odnosno još po 32 stana u zgradama 2P i 4P. Na tim su zgradama završni radovi u tijeku, a najavljeno je da će biti useljive u rujnu.

Investitor samih stambenih građevina je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, a kompletnu infrastrukturu financirao je Grad Rijeka. Novi vlasnici za cijenu kvadratnog metra izdvojili su 807 EUR-a. Izvoditelj radova na zgradi 3P je čakovečka tvrtka “Team”, dok je nadzor gradnje vodila riječka tvrtka “Rijekaprojekt inžinjering”. Ukupna vrijednost troškova gradnje za sve tri zgrade iznosi oko 39 milijuna kuna.
Grad Rijeka sudjelovao je u projektu s iznosom od oko 9 milijuna kuna. Sama vrijednost zemljišta za izgradnju stanova iznosila je oko 3 milijuna kuna, dok sa 6 milijuna kuna financirana infrastruktura koja obuhvaća gradnju produžetka Ulice B. Kašića u dužini od 300 metara s parkiralištem (74 nova parkirna mjesta), pješačkim stazama i zelenilom, gradnju 1.000 metara nove vodovodne mreže vezane za vodospremu Srdoči te 1.100 metara kanalizacijske mreže s priključkom na javnu kanalizaciju, gradnju nove trafostanice, te cca 2000 m nove visokonaponske i niskonaponske mreže kao i stupova javne rasvjete. U sklopu rekonstrukcije postojeće toplane izgrađeno je cca 500 metara novog toplovoda, nova telekomunikacijska mreža s kabelskom TV u dužini od 2.350 metara, izgrađeno je cca 1000 metara nove plinske mreže te svi pojedinačni direktni instalacijski priključci u zgradama i to za vodoopskrbu, kanalizaciju, javnu rasvjetu i elektrodistribuciju.

Skip to content