U četvrtak, 1. lipnja 2017. godine, u 9 sati, na Bazenima Kantrida, Podkoludricu 2, u bazenu koji nosi ime I. Jobo Kurtini, održat će se revijalna utrka i prezentacija projekta Rijeka pliva.

Događaju će prisustvovati gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović, pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić Blečić, predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać te Katarina Jusup Dodig, voditeljica i autorica projekta Rijeka pliva .

U revijalnoj utrci sudjelovat će učenici drugih razreda osnovnih škola grada Rijeke koji su sudjelovali u projektu „Rijeka pliva“ u 2017. godini.

Sudjelovat će predstavnici svih 25 osnovnih škola grada Rijeke. Nakon završetka revijalnog programa gradonačelnik grada Rijeke, Vojko Obersnel uručiti će im diplome.

Projekt „Rijeka pliva“ odvija se od školske 2008./2009. godine do danas. Od 2008. godine do danas u Projektu je sudjelovalo 9414  učenika drugog razreda svih 25 osnovnih škola grada Rijeke. U 2017. godini u projektu „Rijeka pliva“ sudjelovao 1131 učenik drugog razreda iz 25 osnovnih škola grada Rijeke.

Svrha Projekta je poučiti vještini plivanja učenike drugih razreda osnovnih škola Grada Rijeke.

Riječ je o programu Grada Rijeke koji se realizira putem Riječkog sportskog saveza.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen