Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel održao je radni sastanak s novom voditeljicom ureda Svjetske banke za Hrvatsku Elisabettom Capannelli, na kojem je bilo riječi o dosadašnjoj uspješnoj suradnji Grada Rijeke sa Svjetskom bankom, ali i o budućim zajedničkim projektima, u prvom redu kroz potporu izgradnji novog Znanstveno-tehnologijskog parka na Mlaki.

Gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako je Svjetska banka institucija s kojom Grad Rijeka izuzetno dobro i dugo surađuje, pa se tako uz stručnu i financijsku potporu Svjetske banke odvija Rijeka Gateway projekt s ciljem podizanja konkurentnosti riječke luke i izgradnji ceste D403. Svjetska banka pružila je potporu i projektu zaštite izvorišta pitke vode kroz izgradnju kanalizacijskog sustava Grobinštine te uređenju Znanstveno-tehnologijskog parka u sklopu Kampusa Sveučilišta u Rijeci.

Na sastanku je bilo riječi i o nastavku suradnje, u prvom redu na izgradnji novog Znanstveno-tehnologijskog parka na području bivše rafinerije Mlaka, projekta kojeg Grad Rijeka provodi u suradnji s tvrtkom INA kao vlasnikom prostora i Sveučilištem u Rijeci.

Radni sastanak s novom voditeljicom Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju

Voditeljica Capannelli podsjetila je kako Svjetska banka više od 17 godina s Gradom Rijekom radi na razvoju riječke luke.
„Vrlo je lijepo vidjeti da je sva potpora koju smo pružili za provođenje projekata izgradnje kanalizacijskog sustava, Znanstveno-tehnologijskog parka i riječke luke, zaista učinila razliku u razvoju grada.
Svjetska banka priprema novu strategiju za suradnju s Hrvatskom u narednih šest godina i radujemo se što ćemo imati priliku dati potporu Gradu Rijeci i drugim partnerima u provođenju projekata koji će dovesti do urbane regeneracije grada,“ kazala je voditeljica Capannelli, kojoj je posjet Rijeci bio prvi posjet izvan Zagreba, nakon preuzimanja nove funkcije.

Sastanku su prisustvovali i suradnici voditeljice Capannelli, viši stručnjak za promet pri Svjetskoj banci i Ioannis Dimitropoulos te stručnjak za promet Jean-Francois Marteau, kao i savjetnik riječkog gradonačelnika za financijske poslove Ante Mađerić.