Riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima je prisustvovao prijamu za učenike Osnovne škole Srdoči koji su ove godine krenuli u prvi razred osnovne škole.

Osnovna škola Srdoči ove je godine škola s najvećim brojem upisane djece u prve razrede u Rijeci. U četiri odjeljenja upisano je njih 86.

Sretan početak školske godine uz gradonačelnika Filipovića poželjeli su im i zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski, pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj.

„Pred vama je jedno novo razdoblje života, krećete u formalno obrazovanje i ja vam želim puno sreće, osmjeha, druženja i učenja. Upoznat ćete nove prijatelje, bit će tu uz učenje i dalje puno igre, a učitelji i nastavnici su tu da vam prenesu svoje znanje i pomognu vam tijekom narednih osam godina vašeg školovanja u osnovnoj školi. Također čestitam i vašim roditeljima i članovima obitelji koji zajedno s vama kreću na ovaj put i nadam se da ćete se uvijek po dobrome sjećati vašeg prvog dana škole“, poručio je prvašićima gradonačelnik Filipović.

Prijam za učenike prvih razreda OŠ Srdoči

U OŠ Srdoči upisano je 86 učenika prvog razreda

Grad Rijeka ove je godine sve riječke prvašiće darovao prigodnim poklonom koji uključuje vrećicu za opremu za nastavu tjelesnog odgoja, a dobili su i olovku, informativku, pismo gradonačelnika i slikovnicu Moje mjesto pod suncem. Sve ih je to na prvi dan škole dočekalo na klupama u učionicama njihovih škola.

Također, ove godine Gradska knjižnica Rijeka svim prvašićima poklanja besplatan upis, odnosno jednogodišnju članarinu za Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice. Upisnice će im biti podijeljene u školama.

Članom se može postati isključivo u Dječjem odjelu Stribor u Dječjoj kući. Kako bi se tu mogućnost moglo iskoristiti potrebno je doći osobno ili s roditeljem najkasnije do 31. prosinca 2021. godine. Pri upisu potrebno je priložiti ispunjenu upisnicu koju u školi učenicima predaje razrednik.

Prvašićima koji su već učlanjeni u Gradsku knjižnicu Rijeka i imaju važeće članstvo, članstvo će se nakon isteka produžiti na godinu dana s time da je također potrebno predati ispunjenu upisnicu.

Prijam za učenike prvih razreda OŠ Srdoči

sreću na početku školske godine poželio je riječki gradonačelnik sa suradnicima

Ovom akcijom nastavlja se promicanje važnosti čitanja kroz sve generacije, a upravo je vrijeme prvog razreda osnovne škole specifično po oblikovanju čitateljskih vještina i razvoju čitatelja. Ujedno, ovogodišnji riječki prvašići prva su generacija koja u školu kreće nakon otvaranja jedinstvene Dječje kuće posvećene kulturnim i kreativnim sadržajima što djecu dodatno osnažuju na obrazovnom i životnom putu.

Broj učenika u školskoj godini 2021./2022.

Prema podacima iz Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, ukupan broj učenika prvašića i razrednih odjela za školsku 2021./2022. godinu u 23 riječke osnovne škole i 2 posebne ustanove namijenjene učenicima s posebnim potrebama (Centar za odgoj i obrazovanje – osnovna škola i Centar za autizam) je 883, raspoređenih u 51 razredni odjela.

Ukupan broj učenika je 7993 raspoređenih u 452 razredna odjela.