MIPRO su međunarodni skupovi posvećeni informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji (ICT), elektronici i mikroelektronici, a posljednjih godina i nanotehnologiji. Skupovi MIPRO održavaju se u Opatiji s tim da je prvi skup MIPRO održan 1978. godine u Rijeci i Bujama, a svi ostali u Opatiji.

Skupovi MIPRO su najveći i najstariji ICT skupovi otvorenog tipa u ovome dijelu Europe izrazitim naglaskom na sinergijsko djelovanje gospodarstva, znanosti, obrazovanja i uprave, te s najvećim brojem sudionika iz zemlje i inozemstva. Spadaju među tri najveća skupa otvorenog tipa koji se održavaju na području Hrvatske.

Skupova MIPRO sastavljeni su od 10 znanstvenih i stručnih savjetovanja/konferencija, najmanje 3 seminara kontinuiranog obrazovanja za stručnjake iz gospodarstva i uprave od specijalne sekcije iz područja forenzike i biometrije od najmanje 3 okrugla stola s aktualnim tehnološkim i društvenim temama od nekoliko radionica, panel rasprava i niza stručnih prezentacija, te od izložbe ICT opreme, tehničkih rješenja i servisa, sve to za više od 1.000 sudionika iz više od 30 zemalja.

Detaljnije na mrežnim stranicama udruge MIPRO.

Manifestacija je sufinancirana kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi za 2016. godinu.