Udruga za beskućnike i socijalno ugrožene građane “Oaza” vodi tzv. gradsko Prihvatilište za beskućnike, koje je započelo s radom 2013. godine. Za potrebe prihvatilišta, Grad je osigurao prostor površine 218 m2 na adresi Žrtava fašizma 12, a svake godine sufinancira i program. Prihvatilište ima kapacitet za smještaj 15 osoba, koje se u Prihvatilište upućuju putem Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Udruga “Oaza” u sklopu svog programa provodi sljedeće aktivnosti: pružanje usluge prihvatilišta za beskućnike; pripremanje malih obroka (doručka i večere), osiguravanje ručka od strane pučke kuhinje, omogućavanje održavanje osobne higijene, pranje i sušenje rublja te pružanje usluga dnevnog boravka; pomoć u izradi osobne dokumentacije (osobna i zdravstvena iskaznica, radna knjižica, putovnica, vozačka dozvola); pomoć u ostvarivanju socijalnih prava (npr. jednokratna pomoć, stalna pomoć, smještaj u ustanove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji itd.); pomoć pri ostvarivanju prava za zdravstveno osiguranje; pomoć u potrazi za poslom; mogućnost dodatnog obrazovanja; kontaktiranje obitelji; održavanje radno-okupacijskih radionica; organizacija slobodnog vremena te senzibiliziranje javnosti za problem beskućništva i siromaštva.

Udruga “Oaza” na adresi Krešimirova 26/c organizirala je i stambenu zajednicu za žene beskućnice, za koju je Grad Rijeka također osigurao prostor.