Osobe bez “krova nad glavom” mogu potražiti privremeni smještaj u Prihvatilištu za beskućnike “Ruže sv. Franje”, koje je 2007. godine pokrenuo Franjevački svjetovni red Mjesnog društva Trsat u prostorima koje je osigurala Riječka nadbiskupija. Rad prihvatilišta Grad financira od osnivanja.

Prihvatilište ima kapacitet 12 kreveta, a Grad financira program koji se odnosi na smještaj i prehranu beskućnika. Program je, osim na sam smještaj beskućnika, koji se u Prihvatilište upućuju putem Centra za socijalnu skrb Rijeka, posebno usmjeren na njihovu rehabilitaciju i resocijalizaciju kako bi se osigurao njihov kvalitetan povratak u društvo. Sve osobe koje su smještene u Prihvatilištu imaju pravo na topli obrok, odnosno pučku kuhinju.

 

Četvrtak, 14. ožujak 2019.

Volonteri 50+ u Prihvatilištu za beskućnike „Oaza“

U ožujku, u sklopu aktivnosti „Volonteri 50+“ projekta „Rijeka – Zdravi grad”, skupina građanki treće životne dobi krenula je s pripremom toplih obroka za korisnike Prihvatilišta za beskućnike „Oaza“. Aktivnost se provodi u suradnji s Udrugom za beskućnike i socijalno ugrožene građane „Oaza“.

Više informacija