Registracija vozila

Sve stanice za tehnički pregled u Hrvatskoj djeluju u sklopu Centra za vozila Hrvatske.

Osim tehničkog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled mogu se obaviti i ostale obvezne radnje bitne i nužne za legalno sudjelovanje vozila u prometu poput obveznog osiguranja vozila, uplate godišnje naknade za ceste, naplate posebne naknade za okoliš, produljenja registracije vozila i slično. S obzirom na to da pojedine stanice za tehnički pregled, osim svoje osnovne djelatnosti obavljaju i druge poslove poput pregleda (snimanja) prepravljenih, nadograđenih i samoizgrađenih vozila, pregleda vozila koja prevoze opasne tvari, pregleda vozila za potrebe međunarodnog prijevoza, pregled vozila za zadovoljavanje posebnih uvjeta za javni prijevoz ili prijevoz za vlastite potrebe, homologacije vozila, na web stranicama Centra za vozila nalazi se detaljan pregled opsega usluga koje pojedine stanice pružaju.

Proces registracije vozila objašnjen je na stranicama Centra za vozila Hrvatske, no ovjeru dokumenata potrebno je izvršiti u policijskoj upravi. Prije prve registracije i prije svakog produljenja registracije vlasnik vozila obvezan je platiti obavezno osiguranje, a informacija o sustavu osiguranja u Hrvatskoj nalaze se na stranicama Hrvatskog ureda za osiguranje.

S obzirom na vrstu, starost i snagu vozila, odnosno tip registracije vozila i postojeći bonus može se izračunati cijenu registracije vozila.

Popravak i vuča vozila

Popravak vozila možete obaviti u nekom od brojnih autoservisa ili pak na cesti pozivom na broj 1987, a popuste na te usluge moguće je ostvariti članstvom u autoklubu.