Do 13. siječnja 2019. godine traju upisi u drugi ciklus besplatnog intenzivnog programa osposobljavanja za programiranje i poslovne vještine u sklopu projekta „Bootcamp IT osposobljavanje za Junior Developera“, koji u suradnji s Gradom Rijekom i drugim parterima provodi Centar tehničke kulture Rijeka.

Radi se o intenzivnom programu osposobljavanja u trajanju od 318 sati kroz koje će sudionici imati priliku razviti svoje programerske i poslovne kompetencije, te u posljednjem mjesecu osposobljavanja zajedno s kolegama surađivati na projektnom zadatku koji će zadati potencijalni poslodavci. Osposobljavanje završava Demo danom na kojem polaznici predstavljaju rješenja svojih projektnih zadataka te imaju razgovore s poslodavcima 1 na 1.

Drugi ciklus edukacije će trajati od 4. ožujka do 7. lipnja 2019. godine, a u osposobljavanje će biti uključena 21 nezaposlena osoba.

Projekt provodi Centar za tehničku kulturu Rijeka u suradnji s Gradom Rijekom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom te Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci (Step Ri). Sredstva za projekt u potpunosti su osigurana kroz Europski socijalni fond – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Tko se može prijaviti?

Program je namijenjen isključivo nezaposlenim osobama državljanima Republike Hrvatske. Za uključivanje u osposobljavanje nije potrebno predznanje iz programiranje, no potrebno je imati osnovna informatička znanja te dobro poznavati engleski jezik (razina B1).

Kako i kad se mogu prijaviti?

Svi zainteresirani se mogu prijaviti do 13. siječnja 2019. godine ispunjavanjem online prijavnice kojoj je potrebno priložiti potvrdu ili izjavu o nezaposlenosti (status nezaposlenosti može se dokazati potvrdom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok osobe koje nisu u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dostavljaju Izjavu o statusu nezaposlenosti), životopis i kopiju osobne iskaznice.

Kako će se birati polaznici?

Mogućnost pohađanja programa imaju samo kandidati koji prođu tri kruga selekcijskog postupka: provjeru dokumentacije i odabir evaluacijskog odbora, test logičkog razmišljanja i završni razgovor, koji će djelomično biti na engleskom jeziku. Sudjelovanje u edukaciji se ne naplaćuje, no s obzirom da se radi o na tržištu rada vrijednoj edukaciji polaznici trebaju potpisati ugovor o sudjelovanju u edukaciji.

Koliko traje program?

Edukacija počinje 4. ožujka, a odvijat će se svakim radnim danom (pet dana u tjednu, uz stanku za novogodišnje blagdane) sve do 7. lipnja 2019. godine. Od polaznika se očekuje sudjelovanje na minimalno 80% aktivnosti.

Tko provodi edukaciju?

Edukaciju provode Centar tehničke kulture Rijeka (programerske vještine) i Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci – Step RI (poslovne vještine).

Europski socijalni fond