U Kazališnom parku pored Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca traje uređenje fontane i okolnog prostora koji će dobiti novi atraktivni izgled.

Radovi između glavnog ulaza u zgradu kazališta i jugoistočnog dijela parka uključuju izgradnju novih vodova električne i vodne infrastrukture, novu fontanu s Džamonjinom „Kuglom“, hortikulturno uređenje ovog dijela parka te popločenje pješačke zone.

Nova fontana promjera 9.32 metra bit će smještena na dosadašnjoj lokaciji, a sadržavat će dva koncentrična bazena sa vodom na dvije razine, uz atraktivno svjetlosno uređenje podvodne rasvjete s 32 LED reflektora.

U sklopu projekta hortikulturno će se urediti korito uz glavni ulaz u kazalište koje će uključivati i postavljanje šimšira, begonija i pitospora, kao i skraćivanje živice od oleandera, dok će se pješačka zona popločiti debelim pravokutnim pločama.

Radove koji su započeli krajem studenog izvodi tvrtka Godina d.o.o. iz Kozine u Sloveniji, a njihov se završetak očekuje neposredno prije svečanog otvorenja službenog dijela programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture u veljači 2020. godine.