Tijekom ljeta izvršeni su radovi na tribinama, svlačionicama, prilazu stadionu te sustavu polijevanja i drenaže vrijedni 1.375.000,00 kuna, čime je podignut standard objekta, kako za sportaše tako i za gledatelje te dobivena licenca za odigravanje utakmica druge HNL.

Na stadionu su tijekom ljetnih mjeseci uklonjene postojeće drvene klupe na zapadnoj tribini, sanirana betonska konstrukcija tribine te postavljene nove sjedalice s leđnim naslonom, prema FIFA i UEFA standardima. Takvim rješenjem dobiven je ukupni kapacitet od 1.002 sjedećih mjesta za gledatelje od kojih je 300 natkrivenih.

Na centralnom dijelu tribine izvedene su VIP lože kapaciteta 84 gledatelja te 10 sjedalica za predstavnike medija, odijeljene od ostalih gledatelja staklenom ogradom. Uređen je i osiguran ulazak u VIP lože i prostor za predstavnike medija, iz Kumičićeve ulice.

Ispod samih tribina uređene su svlačionice za gostujuće i domaće igrače te VIP salon za 80- ak posjetitelja, a na jugoistočnom dijelu igrališta uređen je i opremljen novi, prostor za potrebe MUP-a.

Na tribini su također postavljene nove čelične ograde koje odgovaraju postojećim propisima. Na samom travnjaku ugrađen je novi automatizirani sustav polijevanja sa 15 poljevača, kao i novi sustav odvodnje te je izvršena sanacija cjelokupnog travnjaka postavljanjem novih sekcija prirodne trave površine 620 m².

Valja naglasiti kako je iz ulice Martina Kontuša izvedeno novo pristupno stubište i popločen pješački put do tribine za gostujuće navijače.
Radove je financirao Grad Rijeka. Vrijednost izvedenih radova iznosi 1.100.000,00 kn bez PDV-a odnosno 1.375.000,00 kuna s PDV-om.

Stadion nogometnog kluba Orijent obišao je danas gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Andreja Poropata, direktora Rijeka sporta Igora Butorca, predsjednice Riječkog sportskog saveza Dorotee Pešić Bukovac, v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Renata Kostovića te predsjednika Uprave NK Orijenta Saše Matijaša.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je kako u ovoj godini dominiraju investicije u kulturu, ali sport ipak nije zanemaren. „Ova se investicija dobro uklopila u obilježavanje 100-te obljetnice NK Orijent, dobili smo lijep o uređen i opremljen objekt čija infrastruktura, od gledališta, svlačionica, pa do sustava navodnjavanja i drenaže zadovoljavaju potrebne standarde. Ostaje nam riješiti problem terena za treniranje nogometaša mlađeg uzrasta ali i to namjeravamo, u suradnji sa Sveučilištem, riješiti možda već iduće godine, uređenjem terena u sklopu Kampusa koji bi poslužio za rekreaciju studenata i za treniranje nogometaša mlađeg uzrasta“, kazao je gradonačelnik.

Direktor Rijeka sporta Igor Butorac kazao je kako je grad, uređenjem objekta dobio možda najljepši gradski stadion u Hrvatskoj. „Stadion je dobio nove svlačionice, sjedalice, VIP prostor, novi ulaz za gostujuće navijače, prostor za TV ekipe, prostor za osiguranje MUP-a. Namjera nam je u dogledno vrijeme na sjeveroistočnoj strani dodati još dvije tribine, jednu za gostujuće igrače i drugu za najvjernije gledatelje. Uz male preinake ovaj bi stadion mogao zadovoljiti i standarde za dobivanje prvoligaške licence, kazao je Butorac.