Početkom siječnja ove godine, Zajednica tehničke kulture Rijeka u suradnji sa partnerima: Osnovnom školom Podmurvice, Elektroindustrijskom i obrtničkom školom Rijeka, Tehničkom školom Rijeka, Udrugom informatičara Ogulin i Zajednicom tehničke kulture Čakovec, započela je sa provedbom projekta „Laboratorij STEM vještina“.

Projekt se odvija uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja koje je odobrilo bespovratna sredstava u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladeži u školskoj godini 2018./2019.

Projektom „Laboratorij STEM vještina“ organizirat će se niz radionica u kojima će učenici naučiti osnove programiranja i robotike, a praktičnim radom na laserskom uređaju, koji stiže početkom veljače, izrađivat će sastavne dijelove koje će koristiti u edukacijama iz robotike.

Time se zaokružuje obrazovni proces, uključujući teorijsko i praktično obrazovanje. U prvoj fazi projekta za realizaciju aktivnosti nabavljena su tri prijenosna računala marke ASUS, izvršena je instalacija i testiranje nove opreme.