Ovog tjedna završeni su radovi na obnovi nogometnog igrališta u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Belveder.

Radovi su uključivali pažljivo rezanje, skidanje i odvoz 150,00 m² umjetne trave ispred golova u oba šesnaesterca, odnosno na mjestima koja su se najintenzivnije koristila, a samim tim i najviše oštetila. Umjesto oštećenih dijelova položena je umjetna trava s vlatima visine 4 cm s ispunom od suhog kvarcnog pijeska i gumenog granulata.

Također, nakon pažljivog rezanja i skidanja, djelomično je zamijenjena umjetna trave u zoni spojeva i u zoni linija u širini od 50 cm na najoštećenijim mjestima.

Po cijeloj površini igrališta veličine 7.150,00 m² izvedeno je strojno niveliranje postojećeg gumenog granulata i podizanje travnih vlati dekompaktorom. Višestrukim prolaskom dekompaktorom postojeći granulat je temeljito razrahljen, a samim time dobivena je i dodatna mekoća igrališta. Na tako pripremljenu podlogu ravnomjerno je strojno rasipano 5 tona gumenog granulata zelene boje, te slijedi njegovo učešljavanje, podizanje travnatih vlati i niveliranje igrališta.

Radovima vrijednim 150 tisuća kuna dodatno će se produžiti vijek trajanja postojeće podloge na nogometnom igralištu kojim upravlja Rijeka sport, trgovačko društvo u vlasništvu Grada Rijeke.

Obnavljanje travnjaka nogometnog igrališta SRC Belveder dio je programa sveobuhvatnog obnavljanja travnjaka na nogometnim igralištima u vlasništvu Grada Rijeke. Cilj je do kraja mandata obnoviti i redovito održavati sve umjetne travnjake nogometnih igrališta, u što će se sufinanciranjem uključiti i Primorsko-goranska županija.

U Gradu Rijeci trenutno je aktivno skoro dvije tisuće registriranih nogometaša, u 61 ekipe raznih uzrasta i kategorija natjecanja, te uz stručni nadzor 89 stručnih djelatnika registriranih u klubovima. Na raspolaganju klubovima su četiri nogometna igrališta u vlasništvu Grada Rijeke. S obzirom na velik fond korisnika i dnevno intenzivno korištenje terena za treninge i utakmice, očekivano dolazi do oštećenja travnjaka te potencijalnih mogućnosti za ozljede sportaša te se stoga travnata podloga mora redovito obnavljati.