U srijedu, 25. siječnja 2017. godine, u 10 sati, u zgradi Grada Rijeke, Korzo 16/II. kat (soba 213) održat će se predstavljanje beta verzije redizajniranog gradskog portala www.rijeka.hr  te portala otvorenih podataka i e-usluga Grada Rijeke.

Konferenciji će prisustvovati:

  • gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel
  • v.d. pročelnika Zavoda za informatičku djelatnost Željko Jurić
  • dizajner iz tvrtke Tailored Development d.o.o. Emanuel Blagonić
  • voditeljica Službe za odnose s medijima i online komuniciranje Lea Stoiljković Medved

Portal rijeka.hr bit će predstavljen u beta verziji, a tijekom mjesec dana, počevši od 25. siječnja, trajat će E-konzultacija s građanima, udrugama i svima zainteresiranima koji se žele uključiti u dodatna poboljšanja sadržaja na novoj verziji portala prije njegove konačne produkcije.

Za vrijeme trajanja E-konzultacije, građanima će biti dostupna beta verzija novog portala i još uvijek važeći www.rijeka.hr portal u postojećem izdanju.

Uz beta verziju rijeka.hr portala na konferenciji za medije bit će predstavljeni i portal Otvorenih podataka Grada Rijeke i portal E-usluga Grada Rijeke.

Podsjećamo, Grad Rijeka je u proces redizajna postojećeg portala te formiranja portala otvorenih podataka i portala e-usluga krenuo sredinom 2015. godine. Gradski portal rijeka.hr postavljen je u otvorenom sustavu za upravljanje sadržajem, WordPressu. Po dovršetku cijelog procesa i po puštanju portala u punu produkciju, Grad Rijeka će, kao najtransparentniji hrvatski grad, cjelokupni programski kôd potpuno besplatno staviti na raspolaganje svim gradovima i općinama koji ga žele preuzeti i svoje portale izraditi koristeći rješenja koja su usklađena sa zakonskim obavezama, kao i preporukama, o proaktivnoj objavi podataka te o transparentnosti rada jedinica lokalne samouprave.

Ured Grada Rijeke
Suradnica za odnose s medijima
Iva Balen