Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, pokreće besplatni šestomjesečni program podrške i razvoja poslovnih ideja koji uključuje edukacije, poslovno savjetovanje i prostor za rad (co-working).

Timovi i pojedinci s idejom od ovoga rujna moći će sudjelovati u besplatnom šestomjesečnom programu podrške i razvoja poslovnih ideja koji uključuje edukacije, poslovno savjetovanje i prostor za rad (co-working) zahvaljujući novom programu kojeg provode STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci uz podršku Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke. CERIecon Playpark Rijeka program sastavni je dio projekta CERIecon, koji Središnju Europu želi učiniti konkurentnijom kroz unaprjeđenje poduzetničkih kompetencija.

Prijave za Playpark otvorene su do 15. rujna 2017. na web stranicama STEP RI (sekcija događanja).

“Korisnicima CERIecon Playpark-a Rijeka želimo pružiti aktualna i primjenjiva znanja, te ih tako osposobiti za lakši početak i vjerojatniji uspjeh i rast poslovanja. Šestomjesečni strukturirani program specijaliziranih radionica i treninga može se prilagoditi polaznicima i timovima različitih profila, znanja i faza razvoja ideja, a naš tim iskusnih poslovnih savjetnika pomoći će korisnicima da uspješnije savladaju prepreke na putu do tržišta i vlastitog poslovanja.“ – izjavio je Boris Golob, direktor STEP RI-a.

CERIecon

CERIecon Playpark Rijeka – novi program podrške poduzetnicima

Program razvoja ideje i njezine komercijalizacije u CERIecon Playpark-u Rijeka namijenjen je onima koji još nemaju osnovano poduzeće ali razmišljaju o pokretanju novog posla, onima koji su nedavno osnovali start-up poduzeće i još uvijek traže model održivog poslovanja kao i mladim tvrtkama do pet godina starosti koje već posluju, no žele biti još uspješnije, rasti brže te svojim idejama osvojiti nova tržišta i kupce.

„Srodni CERIecon Playpark-ovi u rujnu otvaraju svoja vrata i u Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj i Austriji. Posebno je korisno za sudionike to što će kroz riječki Playpark biti povezani s ostalih šest Playpark-ova u Središnjoj Europi, dijeliti iskustva, ali i uspostavljati partnerstva i širiti poslovanje.“ – ističe Golob. Tako će, uz lokalne Playpark usluge, odabranih 12 sudionika imati priliku razvijati ideju i na petodnevnoj razmjeni u partnerskom CERIecon Playparku Stuttgart od 27.11.2017. do 1.12.2017. Na istom mjestu će dva najuspješnija korisnika ili tima sudjelovati na velikom finalu koje će se održati u veljači 2018.