STEP RI Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci uz podršku Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, provodi besplatni šestomjesečni program podrške i razvoja poslovnih ideja koji uključuje edukacije, poslovno savjetovanje i prostor za rad. Timovi i pojedinci s idejom mogu se prijaviti za sudjelovanje u CERIecon Playpark Rijeka programu koji počinje ponovno u listopadu.

CERIecon Playpark Rijeka program sastavni je dio projekta CERIecon, sufinanciranog iz programa Interreg Central Europe, koji Središnju Europu želi učiniti konkurentnijom kroz unaprjeđenje poduzetničkih vještina.

“Korisnicima CERIecon Playparka Rijeka želimo pružiti aktualna i primjenjiva znanja, te ih tako osposobiti za lakši početak i vjerojatniji uspjeh i rast poslovanja. Šestomjesečni strukturirani program specijaliziranih radionica i treninga može se prilagoditi polaznicima i timovima različitih profila, znanja i faza razvoja ideja, a naš tim iskusnih poslovnih savjetnika pomoći će korisnicima da uspješnije savladaju prepreke na putu do tržišta i vlastitog poslovanja.“, izjavio je Boris Golob, direktor STEP RI-ja.

Program razvoja ideje i njezine komercijalizacije u CERIecon Playparku Rijeka namijenjen je onima koji još nemaju osnovano poduzeće, ali razmišljaju o pokretanju novog posla, kao i onima koji su nedavno osnovali start-up poduzeće i još uvijek traže model održivog poslovanja te mladim tvrtkama do pet godina starosti koje već posluju, no žele biti još uspješnije, rasti brže te svojim idejama osvojiti nova tržišta i kupce.

Individualnim mentoriranjem i pripremama za finalno natjecanje u Veneciji, druga generacija CERIecon Playpark Rijeka programa uspješno se privodi kraju uz pozitivne dojmove korisnika.

CERIecon

Projekt CERIecon podruprla je Europska unija

„Srodni CERIecon Playparkovi otvoreni su i u Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj i Austriji. Posebno je korisno za sudionike to što se kroz riječki Playpark povezuju s ostalih šest Playparkova u Središnjoj Europi, dijele iskustva, ali i uspostavljaju partnerstva i šire poslovanje.“, ističe Golob.

Tako će, uz lokalne Playpark usluge, odabranih 12 sudionika imati priliku dodatno razvijati svoju ideju na petodnevnoj razmjeni u partnerskom CERIecon Playparku u Beču. Najuspješniji korisnici imat će priliku sudjelovati i na velikom finalu koje će se održati na proljeće 2019. u Austriji!

Prijave za treću generaciju CERIecon Playpark korisnika otvorene su do 3. listopada 2018. na web stranicama STEP RI, a na Facebook stranici CERIecon Playpark Rijeka mogu se pročitati dojmovi prijašnjih generacija korisnika ovog međunarodnog programa.