Art-kino djeluje kao platforma za razvoj riječke audiovizualne djelatnosti i promotor filmske kulture, mjesto prikazivanja filmova, rasprave o njima, edukacije i komunikacije.

Art-kino Croatia otvoreno je s ciljem stvaranja kvalitetne kontinuirane filmske ponude, temeljene na prikazivanju kinotečnih programa, suvremenog umjetničkog i dokumentarnog filma te eksperimentalnih i animiranih filmova i filmova kratkih formi, čime je program Art-kina Croatia objedinio ulogu kinoteke i art-kina.

Art-kino je javna ustanova koja djeluje u području filmske umjetnosti i kulture osnovana od strane Grada Rijeke. Glavna programska djelatnost Ustanove odvija se u Art-kinu Croatia, kino dvorani u samom središtu Rijeke te u manjoj dvorani Mini Art-kino otvorenoj 2015.g.

Na međunarodnoj i nacionalnoj filmskoj sceni Art-kino je prepoznato kao programski profilirano, ugodno i lijepo mjesto u koje gosti dolaze rado, što je potvrđeno i brojnim filmskim premijerama koje se održavaju u Rijeci, gostovanjima filmskih umjetnika, kritičara i teoretičara. Art- kino tako postaje važan dio identiteta Rijeke i jedna od poluga njezine međunarodne promocije.

Pored filmskih programa, organiziraju se i predstavljanja knjiga te okrugli stolovi koji tematiziraju ulogu filma i kina u životu grada. Art kino surađuje s Hrvatskim audiovizualnim centrom.

Art kino Croatia

Art kino Croatia – Ljetno kino

Art-kino Croatia raspolaže filmskom čitaonicom koja sadržava knjige iz područja filmske teorije, povijesti, monografije, časopise te DVD izdanja.
U ljetnim mjesecima Art kino djeluje na otvorenom kao Ljetno kino.

Zbog potrebe za prikazivanjem umjetnički relevantnih programa koji ne privlače veliki broj posjetitelja otvoreno je Mini Art-kino koje se koristi za tribine, izlaganja i prezentacije vezane uz filmske žanrove, stilove, predstavljanje publikacija te predstavljanje nacionalnih kinematografija. Dvorana može primiti petnaestak gledatelja i nalazi se na istoj adresi unutar samog Art-kina Croatia.