U okviru TAIEX-a, Instrumenta Europske komisije za tehničku pomoć i razmjenu informacija s korisnicima, a uz suradnju Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Srbije, u Nišu od 24. do 25. listopada 2022., te Čačku od 27. do 28. listopada 2022. godine organizirane su dvije dvodnevne radionice na temu “Strateška podrška lokalnim vlastima – eUprava”, na kojima su prezentirane Javne elektroničke usluge Grada Rijeke te Participacija građana i transparentni proračun.

Radionicama su prisustvovali predstavnici više općina/gradova iz Srbije.

TAIEX – Instrument Europske komisije za tehničku pomoć i razmjenu informacija s korisnicima dijeli tehničku ekspertizu zemalja članica EU u svim dijelovima EU zakonodavstva i regulative (tzv. EU acquis).  Provodi je Jedinica za izgradnju institucija u okviru Generalne direkcije za proširenje (DG Elarg) putem radionica, ekspertnih misija i studijskih posjeta.

Kao jedan od ključnih predavača, uz predstavnike iz Osijeka i Novog Mesta, na radionicu je pozvan i Aleksandar Tomulić, ravnatelj Direkcije za informatičke sustave, iz Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke radi prezentiranja iskustva Grada Rijeke u digitalnoj transformaciji i implementaciji koncepta Smart City.

TAIEX_ČačakNa obije radionice kolega Tomulić je održao dva predavanja Javne elektroničke usluge Grada Rijeke i Participacija građana i transparentni proračun.

Prezentacija je bila uspješna, a prisutni učesnici čestitali su Gradu Rijeci na dosadašnjim dosezima u digitalnoj transformaciji i iskazali zahvalnost jer će im prezentirane e-usluge biti podloga za razvoj vlastite strategije digitalne transformacije.

Sve troškove putovanja i smještaja u potpunosti je snosio organizator.