U sportskoj dvorani Centra Zamet održana je prezentacija sportova s loptom u sklopu sportske škole Grada Rijeke „Ri Move“.

Učenici 3. i 4. razreda Osnovne škole Zamet iskušali su svoje vještine u košarci, rukometu, nogometu, odbojci i ragbiju, sve pod budnim okom i vodstvom educiranih i entuzijastičnih riječkih trenera.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici organizatora projekta: v.d. pročelnika Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Renato Kostović te Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza koji su pozdravili djecu i poželjeli im dobru zabavu.

Sportska škola Grada Rijeke „Ri Move“, namijenjena je učenju bazičnih sportskih vještina kod školaraca od 1. do 4. razreda osnovne škole, a u sklopu projekta svake se godine održavaju prezentacije popularnih sportova s ciljem približavanja djeci te željom da ih se zainteresira i usmjeri na ozbiljnije bavljenje nekim od njih.

I u trećoj godini provedbe, „Ri Move“ bilježi rast interesa te broj polaznika, stoga je u ovom trenutku u projekt uključeno više od sedam stotina učenika iz sedam riječkih osnovnih škola koji dobivaju kvalitetnu podlogu za svoj tjelesni i psiho-socijalni razvoj. Aktivnosti „Ri Move“-a u potpunosti financira Grad Rijeka te su besplatne za sve polaznike, a uz dosadašnje programe atletike, gimnastike i juda, učenici se od ovog mjeseca mogu baviti i nogometom, rukometom i košarkom.

Projekt se redovito nadograđuje novim zanimljivim sadržajem prilagođenim za ovaj uzrast, pa je tako njegov fokus, uz poticanje zdravog i fizički aktivnog načina života, stavljen i na educiranje o zdravoj prehrani i njenoj važnosti, ekološko osvještavanje i prakse, ali i na nedavno uvedenu sportsku lektiru kojom se želi potaknuti naviku i potrebu čitanja od rane dobi.

„Ri Move“ zbiva se u suradnji Grada Rijeke, Zajednice sportskih udruga grada Rijeke „Riječkog sportskog saveza“ i riječkih osnovnih škola, a u njemu sudjeluju i javne zdravstvene institucije te sportski i poslovni subjekti.